Za domácí úkol jsem si měla přinést do hodiny prvouky zdravou svačinu. Ráno mi s její přípravou pomohla maminka. Společně jsme nachystaly pohankový chleba se sýrem, kousek kedlubny a papriky. Protože v úterý bývám ve škole dlouho, měla jsem na odpoledne ještě přichystáno jablíčko a oplatky BeBe. Celou hodinu prvouky jsme si povídali o tom, co je a není zdravá svačina. Naši snahu ocenila paní učitelka pochvalou do žákovské knížky.

Nelinka Gerlová, 2. třída

 

…..Já jsem si přinesla cereální rohlík se sýrem, jablko, hrozny a jahody. I ostatní děti si přinesly něco zdravého. Měli jsme zavázané oči a ochutnávali ovoce a zeleninu. Moc se mi to líbilo.

Elenka Bukovjanová, 2. třída

 

…..Já jsem donesla pomelo, tmavé pečivo a jablko. Nejraději mám jogurt s rohlíkem.

Verunka Zetochová, 2. třída

 

…..Já jsem si přinesl mrkev, kiwi, celozrnný rohlík s máslem a pórkem. Na pití jsem měl vodu s citrónovou šťávou. Paní učitelka nám potom zavázala oči a dávala nám chutnat ovoce.

Vojta Pavlíček, 2. třída

 

…..Hráli jsme hru. Oči jsme měli zavázané šátkem, paní učitelka nám vybrala nějaké ovoce a dala nám ho do pusy. Poznávali jsme podle chuti, co jíme. Nakonec jsme si svačinky snědli. Moc nám to chutnalo.

Radek Drda, 2. třída

 

….. V úterý jsme soutěžili, každý z nás měl uhodnouti, co jí.

Adélka Sedláčková, 2. třída

 

Do prvouky jsme si přinesli zdravou svačinu. Těšila jsem se, co kdo přinese. Hádali jsme se zavázanýma očima. Pomelo mi nechutnalo, ale poznala jsem ho. Bylo zajímavé ochutnat svačinky ostatních.

23

 

…..Svačinka mi moc chutnala. Jsem rád, že mi maminka chystá tak dobrá a zdravá jídla. Příště se pokusím takovou svačinku připravit sám.

Dominik Obroučka, 2. třída

 

…..Měli jsme donést zdravou svačinu. Byla to sranda. Kéž by to tak bylo každý den.

Vašík Doležal, 2. třída

 

…..Na svačinku mám ráda zeleninu, papriku a okurku. A proč? Protože je to zdravé.

Baruška Švajdová, 2. třída

 

…..Ve škole jsme si povídali o zdravém jídle. Podle čichu a chuti jsme poznávali jaké je to jídlo. Tohle ochutnávání se mi moc líbilo.

Šimon Urban, 2. třída

 

…..Měli jsme ve třídě projekt. Dělali jsme experimenty s jídlem. Paní učitelka nám zavázala oči šátkem a dala nám do pusy zdravou výživu. Bylo to super! Kéž bychom to dělali zase!

Adélka Bajzová, 2. třída

 

…..Měli bychom jíst 5x denně a pravidelně menší množství.

Jakub Korenec, 2. třída

 

…..Já jsem si přinesla jahody, jablíčko a mandarinku.

Ivanka Hutyrová, 2. třída

 

…..Já jsem měla tmavé pečivo, mrkev, ředkvičky a kedlubnu. Mrkev je dobrá na oči. Ředkvičky a kedlubny mají hodně vitamínů. Docela mi to chutnalo.

Adélka Bařinová, 2. třída

 

Co říci závěrem? Děti se na hodinu pečlivě připravily a já chci touto cestou poděkovat všem rodičům, kteří jim se zdravými svačinkami pomohli.

 

Mgr. Vlaďka Slámová, tř. uč. 2. třídy

 

 

 

Sdílet: