Po vánočních prázdninách nastoupili žáci do školy 6. ledna. Bohužel sníh stále nepřicházel, byly odloženy lyžařské kurzy, a tak alespoň prvňáci druháci si užívali bruslení na zimním stadionu v Rožnově a dá se říct, že udělali v bruslení velký pokrok. Bruslit byli i osmáci a deváťáci.

Čtyři deváťáci (I. Fabiánová, T. Bubeník, A. Mičolová a E. Večerková) prokázali, jak umějí psát na klávesnici počítače a obdrželi certifikát profesionálního ovládání klávesnice. Nejlepší z nich Iveta Fabiánová psala rychlostí 314 úhozů za minutu.

Důležitý pro nejstarší předškoláky byl zápis do první třídy, jehož první část měli kluci holky 14. 1. v MŠ Vidče a 16. 1. v MŠ Střítež nad Bečvou. 22. 1. se děti s rodiči dostavily do školy ke druhé části zápisu. Ukázaly, jak jsou šikovné, při plnění zajímavých úkolů na téma: CESTA ZIMNÍ KRAJINOU. Do 1. třídy bylo přijato 28 dětí.

Konalo se i několik besed. 13. ledna to byla pro sedmáky beseda o poruchách příjmu potravy. Zástupci Městské policie z Rožnova p. R. vyprávěli třeťákům o bezpečnosti v dopravě a se čtvrťáky si povídali na téma Postřehy a popis pachatele. 27. ledna přijel mezi děti 2. stupně Mgr. Marek Bohuš z Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, který v rámci projektu Věda do škol zajímavě ve dvou besedách – přednáškách více dětem pověděl o původu našich a cizích místních názvů a o původu vlastních jmen.

29. ledna byl u nás na škole jarmark. Tentokrát ho pořádali třeťáci.

Recitační soutěži 1. stupně dne 30. ledna předcházela třídní kola. Ve školním kole se předvedlo 29 recitátorů a v jednotlivých kategoriích zvítězili Zdeněk Bahner, Renáta Jaskulová a Jakub Němec.

30. ledna také obdrželi všichni žáci výpis z pololetního vysvědčení. A jak jsme dopadli? Myslím, že většina dětí byla oceněním své práce potěšena, protože 138 prospělo s vyznamenáním, 43 prospělo a 1 dítě neprospělo. Bylo uděleno 8 pochval ředitele školy a 1 napomenutí třídního učitele. Ti, kterým se tolik nevedlo, mají možnost zlepšit se v příštím pololetí.

 

 

Sdílet: