Ve středu 11. září jsme měli volnou hodinu. Šesťáci se rozhodli,že si půjdou koupit něco dobrého na zub,jenomže paní Vlasta v krámu nebyla… Tak začali dělat blbosti, že tam prostě chtějí jít, hráli si, že vykopnou dveře, a nebo prorazí okno. Ty blbosti dělali skoro všichni, co tam byli, ale Radek se rozběhl až moc, takže nedokázal zabrzdit a málem proletěl oběma okny, kdybych ho nechytil. Naštěstí bouchl loktem jen do jednoho skla a to se okamžitě rozbilo. Rychle jsem ho odhodil, aby na něj nespadlo.

Radek to šel říct okamžitě své mámě. Napadlo nás, že hned půjdeme za paní Vlastou domů sdělit jí, co se stalo. Poprosili jsme kluky, aby to tam chvíli pohlídali, aby obchod nemohl nikdo vykrást. Paní Vlasta nám řekla, že to budeme muset poměřit a zaplatit zasklení. Mezitím jsme došli zpátky a přišla tam paní zástupkyně, která se nás následně zeptala co se stalo. Zrovna zvonilo a přijela paní Vlasta. Ta nám řekla, že máme zajít za panem školníkem, půjčit si potřebné věci, abychom to mohli uklidit. Já jsem šel do školy, Radek to uklidil a potom přišel jeho táta, který okno poměřil a následně zavolal i sklenáře. Ti to tam zasklili a ještě ten den bylo okno opraveno.

Následující den za námi přišel pan ředitel a řekl nám, že nás chválí za to co jsme v tu chvíli udělali, ale že nás musí potrestat. Dostali jsme za úkol, abychom napsali tuto slohovou práci.

PS: Pane řediteli, skládali jsme to oba dva a já to poté přepsal na pc. :)) a dal na stránky školy, jak jsme se domluvili.

 

 

Sdílet: