Sportovní soutěže nabraly na jaře letošního roku na obrátkách. Naši hoši usilovali v březnu o postup do vyšších kol soutěží v basketbale a ve volejbale. V obou soutěžích nám postup unikl jen velmi těsně. 26. března 2013 se na fotbalovém hřišti v Rožnově p. R. konalo první kolo Coca-Coly Cupu, celorepublikového fotbalového turnaje žáků základních škol. V loňském roce jsme v předkole postoupili přes ZŠ Zubří. V prvním kole nám byli soupeři ZŠ Videčská, ZŠ Veřovice, ZŠ Horní Bečva. Naši chlapci bojovali v každém zápase nadoraz. Kde nestačily fyzické síly a schopnosti nastupovala bojovnost , soudržnost, ochota zaskočit za spolužáka.

S favoritem a nejlepším družstvem turnaje ZŠ Horní Bečva jsme po hrdinném výkonu a jisté dávky štěstíčka hráli 0 : 0. ZŠ Videčská začala zápas s námi dobře, na konci prvního poločasu jsme z ojedinělého útoku dostali nešťastný gól. Jenže v druhém poločase se nám dařilo soupeře z našich protiútoků přečíslovat a nakonec jsme nejen vyrovnali, ale těsně před koncem zápasu i vsítili vítězný gól. Našimi šťastnými střelci byli Jan Kubját a Ondra Dobeš. Duší týmu ale i strůjcem vítězství byl Petr Mičkal, který do úmoru dřel na hřišti, vracel se obětavě dozadu, odebíral míče, rozehrával dopředu, vrhal se do přesily dvou i tří protihráčů, střílel z každé pozice na branku soupeře.

Nakonec o postupu rozhodoval penaltový rozstřel s ZŠ Horní Bečva. Měli jsme totiž stejný počet bodů i skóre. Naše penalty s přehledem proměnili Petr Mičkal, Viktor Smetivý i Jan Heryán. Třešničkou na dortu byla poslední penalta soupeře, chytil ji totiž po vystřídání Davida Vachuna v brance, no kdo jiný než náš Petr. Petře, skvělý zákrok.

Naši školu reprezentovali: žáci 9. ročníku Petr Mičkal, Martin Holiš, František Adam, Viktor Smetivý a Radek Fabián, žáci 8. ročníku Jan Kubját a Jakub Smílek, žáci 7. ročníku David Vachun, Jakub Kubját, Jan Heryán, Lukáš Pretružela a Lukáš Jurča, žáci 6. ročníku Ondra Dobeš a Vladimír Merta.

Tož hoši děkujeme! Náš Petr se nakonec postupu dočkal…No a tak ten postup oslavíme dortovou smrští…

 

Mgr. Ladislav Ludvigh

 

 

 

Sdílet: