Měsíc únor rozjel druhé pololetí školního roku na plné obrátky. Přestože to byl krátký měsíc, nejenom počtem dnů, ale také díky jednodenním pololetním a týdenním jarním prázdninám, odehrála se během něj spousta zajímavých aktivit.

 

První velkolepou únorovou akcí byl charitativní jarmark 4. třídy paní učitelky Pavly Smílkové, který se uskutečnil 6. února. Ve třídě se prodávalo plno dobrot a různé rukodělné výrobky, které si žáci ostatních tříd i učitelé, rodinní příslušníci a návštěvníci z řad občanů Vidče mohli zakoupit. Výtěžek z akce putoval chlapci Šimonkovi a jeho rodině z Valašského Meziříčí jako podpora v jejich nelehké životní situaci.

 

Úspěšní žáci ze školních kol olympiád reprezentovali naši školu v okresních kolech. 8. února obsadila v silné konkurenci krásné 3. místo Kateřina Fryšarová (9. roč.) v okresním kole Olympiády v anglickém jazyce. 27. února v okresním kole Olympiády v zeměpise Hynek Kraus (7. roč.) získal 5. místo.

 

8. února vyjeli prvňáčci a druháčci do Valašského Meziříčí zhlédnout divadelní představení „Co se děje na paloučku“ s ukázkami černého divadla. Zaujala je i zveršovaná pohádka o Červené karkulce předvedená formou opery, na závěr se za dětmi přišli podívat i kamarádi Jů a Hele.

 

Žáci navštěvovali také videčskou knihovnu. 14. února se vypravili druháci s paní učitelkou Vladislavou Slámovou na besedu o poezii, která se tematicky týkala koček a tentýž den byli v knihovně i třeťáci s paní učitelkou Dagmar Plesníkovou. Ti se učili vyhledávat zajímavosti v encyklopedické literatuře.

 

14. února proběhl ve škole tvořivý den ve znamení mandal. Paní učitelka Jana Vlčková pozvala z Muzea zámku Kinských ve Valašském Meziříčí paní Květoslavu Zemanovou, která pro žáky 4., 5., 7. a 9. třídy přivezla barevný písek a spoustu šablon s jednoduchými zvířecími motivy, ale také s detailně propracovanými mandalami. Děti si tak pod vedením paní lektorky mohly po 90 minutách práce odnést domů krásný obrázek.

 

V okrskovém kole recitační soutěže, které se konalo 16. února v ZŠ Videčská v Rožnově p. R., reprezentovali videčskou školu žáci, kteří se ve školním kole umístili na 1. a 2. místě (zmínka o nich byla v lednovém příspěvku). Za svůj výkon získala Aneta Randusová (4. třída) krásné 2. místo a Lilee Olga Parks          (4. třída) pamětní list. Anetka postupuje dále do okresního kola a my jí budeme držet palce.

 

17. února vystoupila většina prvňáčků na dětském karnevalu, kde zatančili v rámci programu dvě písničky. Oceňujeme jejich aktivitu a děkujeme za zpestření celé akce.

 

V týdnu před jarními prázdninami byla výuka prvouky v 1. třídě zaměřena na zdravé stravování. Pod vedením paní učitelky Dagmar Hladké si žáčci prohlubovali znalosti o zdravé stravě, správném pitném režimu, sestavení zdravého jídelníčku a vlivu výživy a pohybu na životní styl. Poděkování patří také maminkám, které dětem do školy připravily zdravou svačinku.

 

26. únor byl prvním dnem lyžařského výcviku našich sedmáků. A bohužel v tomto týdnu také posledním. Pro třeskuté mrazy bylo lyžování na Bílé odloženo o týden. Snad se tedy počasí umoudří!

 

V průběhu 1. pololetí školního roku 2017/2018 se žáci 6. a 7. třídy s paní učitelkou Evou Mandulovou průběžně účastnili internetové matematické soutěže žáků českých a slovenských škol „SPEEDMAT“. V rámci této soutěže si mohli vybírat svá oblíbená matematická témata a následně pak příslušnou soutěžní kategorii. Nejlépe si vedli: Kristýna Mandulová (7. třída), ta zvolenou kategorii vyhrála a získala od pořadatelů soutěže za bodový zisk titul „Matematický talent“, dále Nikola Dobešová(6. třída) vybojovala ve své kategorii 2. místo a Filip Dobeš (7. třída) obsadil bronzovou třetí příčku a rovněž obdržel za bodový zisk titul „Matematický talent“. I ostatní žáci si vedli velmi dobře. Těsně za stupni vítězů zůstali Nela Gerlová a Václav Doležal (oba 6. třída) a Karolína Jasná a Hynek Kraus (oba 7. třída). Mezi žáky prvního stupně se podařilo obsadit 3. místo ve zvolené kategorii Jaroslavu Mandulovi (4. třída), který za bodový zisk také obdržel titul „Matematický talent“. Paní učitelka Eva Mandulová tímto děkuje nejen žákům na stupních vítězů, ale všem, kteří se soutěže zúčastnili a potvrdili tak, že v matematice umí zabojovat.

 

Vedení školy současně děkuje za perfektní reprezentaci školy Kateřině Fryšarové (9. třída) za 1. místo v okresním kole Olympiády v českém jazyce (a tím i za práci paní učitelce Aleně Cábové, která Katku vyučuje český jazyk) a za 3. místo v okresním kole Olympiády v anglickém jazyce (a tím i za práci paní učitelce Šárce Pavlíčkové, která je Katčinou angličtinářkou). 

 

 

 

Sdílet: