Ve středu k nám do školy zavítala Městská policie Rožnov pod Radhoštěm, aby s námi, žáky 3. a 4. třídy besedovala o významu své práce pro všechny lidi této země. Strávili u nás celé dopoledne, vyprávěli, ukazovali, předváděli, besedovali. Tady jsou postřehy některých z nás.

 

Policii se můžeme dovolat, když vytočíme číslo 158 nebo 156. Nejvíce mě zaujala uspávací pistole na zvířata. Moc se mi to líbilo.

Filip Nerád 3. třída

 

Paní policistka říkala, že si nemáme hrát s petardami a nemáme hladit cizí zvířata. Přála bych si, aby nás navštívili znovu.

Kristýna Cábová 3. třída

 

Už vím, jak se ubránit zlým lidem. Když nás někdo bude držet, budeme pištět, kopat, škrábat, kousat. A půjdeme za dospělým a řekneme, aby zavolal policii.

A pro maminky je „ PEPŘÁK“

Jakub Tvarůžek 3. třída

 

Ukázali nám opasek, který se nosí kolem těla. Mají na něm nůž, pistoli, pepřový sprej, baterku, pouta a klíčky od pout, obušek, vysílačku.

Adam Vaculín 3. třída

 

Už víme, jak se máme chovat na cestě a co máme mít na hlavě, když jezdíme na kole. Také to, že do deseti let, bychom neměli sami jezdit na kole.

Alex Urban 3. třída

 

Pak jsme mohli držet zbraň a to se mi nejvíce líbilo.

Míša Urbanová 3.třída

 

Společně s policisty jsme vyjmenovali všechna nebezpečí, která by nás mohla po opuštění školy nebo domova potkat. Byli jsme poučeni, jak se máme chovat, když jsme sami doma a jak máme požádat někoho o pomoc.

Ondra Jaroň 3.třída

 

Upozornili nás na cizí zlé lidi, kteří nabízejí dětem dobrůtky a v nich můžou být drogy nebo jiné nebezpečné látky. Dále říkali, jak lidskému zdraví škodí alkohol, cigarety a grogy. Na závěr nám jako dárek všem předali pexesa s dopravními značkami a odrazku se SMAJLÍKEM .

Veronika Malinová 3.třída

 

Povídali jsme si o různých přestupcích např. překročení rychlosti, malování po zdech a braní drog. Vyzkoušeli jsme si odchyt gumových hadů.

Daniel Němec 4.třída

 

Vysvětlovali nám, že šikana je hrozná, protože ubližuje slabším dětem.

Dali nám vyzkoušet různé typy zbraní. První pistol byla těžká. Než odcházeli, ukázali nám ještě detektor kovů.

Denisa Dobešová 4.třída

 

 

 

Sdílet: