Ve středu 6. června 2012 se všichni deváťáci vydali na jeden z posledních výletů své „záklaďácké“ kariéry. A musím přiznat, že „pohádkové“ číslo sedm, které je počtem našich deváťáků, mi nejen po téhle akci zůstane napořád „v hlavě“.

Naše putování jsme začali cestou do lázeňského městečka Luhačovice, kde jsme díky naší průvodkyni poznali historii Luhačovic a chuť lázeňských pramenů. Moje „sedmička“ se od sebe nehnula ani na chviličku, a tak společně prošla Luhačovice, ochutnala teplé oplatky a hlavně – na otázku: „A to jste celá třída?“ vymyslela Barča univerzální odpověď: „Ne, my jsme jenom elita, ostatní jsou doma“. Musím přiznat, že tato větička zabrala…. Většina lidí uvěřila, že z Vidče na výlety skutečně odjíždí jen „elita“.

Odpoledne jsme přejeli do hotelu Všemina, kde nás ve čtvrtek 7. 6. čekal sportovní program v lanovém centru, na lezecké stěně a raftech. Zkusili jsme si přejezd lanovkou nad přehradou, waterball, zahráli jsme si plážový volejbal a využili i hotelový bazén a vířivku. Ta „sedmička“ deváťáků byla skutečně super, taková bezva parta hecířů, která na lezecké stěny dokáže dostat i své učitelky.

Celý program jsme zakončili v pátek 8. 6. ve Vizovicích. Místní zámek a park byl pro všechny milým překvapením a příležitostí udělat pár fotek. Díky počasí jsme čokoládové pralinky z místní čokoládovny přivezli v trochu pozměněném tvaru, ale našim rodinám určitě chutnaly.

Chtěla bych tu letošní „pohádkovou sedmičku“ deváťáků pochválit nejen za tento zážitek, ale vlastně za celý čas, který jsem s ní prožila. Nejen na tomto výletě potvrdili, že život je „o tom, koho potkáš….“

A věřte potkat Terku, Barču, Věrču, Alču, Miri a oba Jirky – to bylo fakt štěstí……

 

Eva Mandulová, třídní učitelka 9. třídy

 

 

 

Sdílet: