My, Hanka a Verča, z 8. třídy jsme byly vybrány, abychom se zúčastnily peer programu „Drogám a násilí říkáme NE!“ Jedná se o program zaměřený na prevenci různých negativních jevů (závislost, násilí, agresivita atd.), který dva zástupci z řad žáků připraví a prezentují podle předem daného scénáře pro své mladší spolužáky. Po dvou proškoleních v Pedagogicko-psychologické poradně ve Valašském Meziříčí, přišla na řadu ta těžší část, a my musely peer program představit šesťákům.

S šesťáky jsme strávili dvě odpoledne. Musíme uznat, že zabavit třídu nebylo vůbec jednoduché. Kromě úkolů zaměřených na předávání informací o drogách, násilí a šikaně, jsme si připravily také spoustu her. Na prvním setkání chybělo družstvo chlapců, kteří právě hráli floorbalový zápas s chlapeckým družstvem ze Zubří. Nejdříve nás to mrzelo, ovšem další týden, kdy už byla sestava 6. třídy kompletní jsme poznaly, o kolik je to najednou těžší a složitější. Když bylo nejhůř, zasáhla p.uč. Pavlíčková.

Doufáme, že si alespoň někteří z těchto setkání něco odnesou. Musíme ale uznat, že jsme se všichni dobře pobavili. My jsme zároveň pochopily, že práce učitelů není vůbec jednoduchá.

 

Verča Cabáková a Hanka Řezníčková, 8. tř.

 

 

 

Sdílet: