My, žáci základní školy, odpočítáváme celoročně dny do důležitých událostí. Samozřejmě, že mezi hlavní body patří prázdniny, ale i přes to se najdou akce, na nichž nechceme nikdo chybět. Mezi ně se řadí už i olympiáda. Tentokrát byla o něco jiná, něž například loni. V rámci projektu Comenius jsme skákali a házeli do dálky, běhali „na čas“ a taky „na vytrvalost“.

Když jsme se ve čtvrtek 26.4. ráno sešli na hřišti, byla ve vzduchu cítit takřka sportovní atmosféra. Jako první se po zahájení sešli žáci prvního stupně, z nichž každý obdržel malý kriketový míček, a začalo se házet do dálky. Hned nato si první až pátá třída zaběhla svých 50 a šestá až devátá 60 metrů. Napínavé bylo i skákání do dálky, při němž se jinak pilní studenti měnili ve skokany zelené trhající rekordy.

Jakmile bylo odskákáno, odběháno a odházeno, přišel na řadu vytrvalostní běh. První stupeň si zaběhl 250 m, ovšem žáci druhého stupně už se potili při 600 a 900 metrech. Po všech disciplínách si většina z nás šla oddechově zahrát vybíjenou či fotbal. Ovšem nejkurióznější byla osmačka Dája Hladká, která s přehledem zaběhla 60m i 600m, skočila daleko a ještě se pokaždé umístila. Avšak zranila se až při odpočinkovém fotbalu takovým způsobem, že nemohla pár dnů chodit.

Celý den jsme zakončili v jídelně výborným obědem a nabiti zážitky jsme se vydali domů.

A tak i nadále odpočítáváme dny do různých akcí a od čtvrtku patří olympiáda k těm hlavním.

 

 

Sdílet: