Ve středu 14. března nás ve škole navštívili dva příslušníci Městské policie Rožnov p. Radhoštěm, aby nám pověděli, jak se máme chovat v různých krizových situacích. Nejprve besedovali se žáky 3. a 4. ročníku, potom přišli k nám do 5. třídy. Čekala nás hodina plná zajímavých informací, např. o tom, jaké nebezpečí na nás číhá na silnicích, jak má vypadat správně vybavené jízdní kolo a jaké oblečení zvolit, abychom byli dobře vidět.

Dalším tématem bylo nebezpečí pyrotechniky, šikana a poučení, jak se chovat, pokud nás na ulici osloví neznámí lidé. Mluvili jsme také o škodlivosti užívání návykových látek a co dělat, když najdeme na ulici injekční stříkačku.

Nejvíce jsme zajásali při předvádění policejních pomůcek. Prohlédli jsme si tři typy obušků, policejní pistole, ochranný štít, pouta, narkotizační pistoli, detektor kovů, speciální plynovou masku, kleště na odchyt plazů, alkohol tester, slzný plyn atd. Funkčnost některých pomůcek jsme si mohli dokonce i sami vyzkoušet.

Na návštěvu městské policie bude celá naše třída ještě dlouho vzpomínat. Moc jim děkujeme, že za námi přijeli. Dík patří také paní učitelce Hladké, která besedu zařídila. Kéž by bylo takových návštěv více.

 

Petr Kuběja, Radka Jaskulová – žáci 5. ročníku

 

 

 

Sdílet: