Jak ten čas letí . . . ! Ve škole jsme překlenuli čtvrtletí a směřujeme k Vánocům, během kterých si snad všichni odpočineme, abychom nabrali síly k lednovému uzavírání známek za první pololetí školního roku.

 

Přestože vám odtajním to, co se odehrálo ve videčské škole během listopadu, doplním malou zmínkou přehled říjnových akcí. 31. října si udělali prvňáčci s paní třídní učitelkou Hladkou strašidelný den v rámci halloweenských oslav. Žáčci se mohli předvést ve strašidelném kostýmu, vyráběli strašidla, kreslili dýně, čarodějnice a jiné příšerky.

 

A teď už k listopadovému dění:

 

6. listopadu zhlédla 3. a 4. třída představení „Kocourek Modroočko“ v Divadle loutek v Ostravě. Z pohádky i hudby doprovázející toto představení byly děti přímo nadšené.

 

S tématem „Sci-fi a fantasy literatura“ seznámila 7. listopadu paní Vinklerová naše sedmáky ve videčské knihovně. Téhož dne proběhlo v Zašové okresní kolo v malé kopané, kterého se zúčastnili vybraní žáci 5., 6., 7. a 8. ročníku.

 

8. listopadu odehráli naši prvňáčci v zašovské tělocvičně zápas v miniházené, na který je připravovali v hodinách tělocviku trenéři házené ze Zubří. Pokročilejšími hráči jsou žáci 2. třídy, kteří házenou trénují právě od první třídy a kteří turnaj v miniházené odehráli s vysokým nasazením 15. listopadu.

 

16. listopadu zavítali žáci 8. a 9. ročníku do Beskydského divadla Nový Jičín. Pražské Divadlo různých jmen – Divadlo Radka Brzobohatého jim představilo hru „Revizor“ – klasickou grotesku (zpestřenou moderními prvky) o klasických lidských vlastnostech jako jsou přetvářka, úplatkářství, prospěchářství, ustrašenost, namyšlenost a hloupost. Žáci se mohli přesvědčit, že hra má nadčasovou platnost a mohl by se v ní poznat kdokoli z nás. Deváťáky navíc po divadle čekala příprava zábavného podvečera a spaní ve škole s našimi prvňáčky.

 

20. listopadu proběhlo školní kolo olympiády v českém jazyce, kterým prošlo 15 účastníků. S přehledem se na prvním místě, stejně jako minulý školní rok, umístila Kateřina Fryšarová (9. roč.), které budeme držet palce v lednovém okresním kole. Tentýž den bojoval výběr dívek 6., 7. a 8. ročníku v Rožnově p. R. v okrskovém kole ve vybíjené. Skončily na 5. místě.

 

A protože se blíží Vánoce a ti nejmenší z naší školy se už nemůžou dočkat, využily paní učitelky Hladká a Slámová možnosti exkurze zámku Lešná u Valašského Meziříčí, kde prvňáčci a druháčci nasáli atmosféru Vánoc právě díky programu s čertovskou, andělskou a vánoční tematikou.

 

 

Sdílet: