Ve středu, 28.11., jsme navštívili v rámci učiva prvouky obecní úřad, kde jsme měli domluvenou besedu s panem starostou Mgr. Pavlem Drdou. Všechny děti se na úřad moc těšily, že se podívají na místo, kam chodí vyřizovat různé záležitosti  jejich rodiče a s radostí napsaly své první slohové práce o besedě na obci. Zde uvádím několik z nich.

Ještě bych ráda poděkovala panu starostovi P. Drdovi, paní místostarostce  M. Dudové i paní matrikářce S. Minarčíkové za milé přijetí a za jejich věnovaný čas našim dětem. Děkujeme.

 

 Mgr. Dagmar Hladká

 

 

V naší krásné Vidči žije přibližně 1730 obyvatel. Ve středu obce se nachází kostel svatého Cyrila a Metoděje. Obec má své symboly – znak a prapor. Jsem ráda, že patřím k obyvatelům Vidče.

Denisa Hurtíková

 

Dnes jsme byli s paní učitelkou a s celou naší třídou na obecním úřadě. Pan starosta nám řekl, že Vidče má přes 1700 obyvatel. Pak jsme byli za paní matrikářkou a ta nám ukazovala staré knihy. Moc se mi tam líbilo

Nicol Obroučková

 

Na obecním úřadě se mi líbilo, jak jsme si povídali s panem starostou. Líbil se mi obecní prapor, práce paní matrikářky, kniha narození, kniha úmrtí a kniha sezdaných.

Aneta Ondřejová

 

Pan starosta se jmenuje Pavel Drda. Od pana starosty jsme se dověděli spoustu zajímavých věcí. Třeba, že v roce 2018 zde bylo napočítáno 1730 obyvatel.

Nikola Horáková

 

Nejvíc se mi líbilo u paní matrikářky. Ukázala mi zápis o svatbě mojí sestry.

Kateřina Kubějová

 

Líbilo se mi, jak jsme se fotili na chodbě s vlajkou. Jak nám pan starosta vyprávěl a ukazoval na mapě školu a obecní úřad.

Nikola Mandulová

 

Na obecním úřadě se mi nejvíc líbilo, jak nám pan starosta ukazoval na mapě, jak je Vidče velká. Když je pan starosta nemocný, tak ho zastupuje paní místostarostka.

Petr Divín

 

Líbilo se mi, jak jsme mluvili s panem starostou Pavlem Drdou. Také se mi líbilo povídání s paní matrikářkou Svatavou Minarčíkovou. Nejvíc se mi líbila prohlídka kulturního domu a výstava plakátů z Prahy.

Teodor Vaculín

 

 

 

Sdílet: