Ráda bych vás informovala o pestrých aktivitách, které se uskutečnily během měsíce října ve videčské škole:

 

6. října navštívili žáci 9. ročníku v rámci tzv. Technického jarmarku rožnovské firmy Brose a On-Semi. Naši téměř absolventi měli možnost nahlédnout pod pokličku běžného provozu, zástupci těchto společností se snažili motivovat žáky pro práci právě v jedné z nich.

 

11. říjen byl úspěšný pro tým žáků 6., 7. a 8. ročníku, kteří reprezentovali naši školu v kopané a v Rožnově p. R. vybojovali krásné 1. místo. Gratulujeme!

 

12. října se žáci 8. ročníku zúčastnili v rožnovském kině zeměpisné přednášky „Brazílie – žhavé srdce Jižní Ameriky“.

 

13. října děti ze souboru Valašenka vítaly do života malé videčské občánky.

 

17. října zavítali do videčské knihovny žáci 2. ročníku, kde pro ně byla připravena poučná beseda o zásadách správného chování prostřednictvím knihy „O Neotesánkovi“ a páťákům poskytla paní knihovnice „Průvodce bahnitým prameništěm“.

 

20. října se v rožnovském kině konalo promítání filmu „Síla lidskosti“. Tento dokument je věnovaný siru Nicolasi Wintonovi, který zachránil 669 dětí převážně židovského původu před jistou smrtí v nacistických koncentračních táborech. Projekce a následné besedy s panem Zdeňkem Tulisem, který N. Wintona osobně znal, se zúčastnili žáci 8. a 9. ročníku.

 

25. října si žáci 2. třídy v pracovních činnostech naaranžovali do sklenice z nasbíraných podzimních přírodnin „svůj podzim“. Děti už se těší, až obsah sklenice změní na zimní, protože tímto odstartovaly práci na celoročním projektu „Střídání ročních období“.

 

26. a 27. října se všichni školou povinní dočkali krátkého, ale vytouženého odpočinku v podobě podzimních prázdnin.

 

30. října oslavili čtvrťáci pod vedením paní učitelky Smílkové Halloween.

 

 

Sdílet: