V pátek 10. května 2019 zamířili žáci 7. a 8. třídy naší školy v doprovodu svých třídních učitelek do Jižních Čech, aby tu společně prožili prodloužený víkend do neděle 12. května 2019.

První den jsme se cestou do Čech zastavili v Pelhřimově, kde jsme navštívili místní „Muzeum rekordů a kuriozit“ a expozici „Zlaté české ručičky“, město jsme si prohlédli i z vyhlídkové věže. Poté jsme zamířili do Tábora a jeho „Husitského muzea“, v rámci prohlídky muzea  jsme se dostali i do podzemních chodeb pod hlavním táborským náměstím. Den jsme zakončili procházkou kolem zámku Červená Lhota a přenocovali díky vstřícnosti vedení Základní školy Semizovo Ústí (9.května 489) – především díky Mgr. Pavle Lenzové – v této škole.

Sobotní dopoledne jsme věnovali Hluboké nad Vltavou a prohlédli si místní zámek a malou ZOO, odpoledne jsme navštívili Třeboň. Poslední naší zastávkou byla nedělní návštěva Českého Krumlova – zámku a města v doprovodu průvodce.

Všichni žáci zasluhují za tento výlet velkou pochvalu, snažili se stále o pohodovu náladu a za své chování byli při všech prohlídkách chváleni…. Jediné, co nám to trochu kazilo, bylo počasí. To se ale naplánovat nedá…

Mgr. Eva Mandulová a Mgr. Šárka Pavlíčková
(třídní učitelky 7. a 8. třídy)

Sdílet: