Je to k nevíře, ale školní rok nám ubíhá strašně rychle. Pomalu a jistě nastává čas, kdy se se sportováním musíme uchýlit do naší pěkné tělocvičny. A přitom je do docela nedávno, kdy žáci naší školy spolu závodili v soutěžích 2. Videčské letní olympiády.

Připomeňme si jména některých vítězů jednotlivých disciplín: Vičanová Tereza (5. třída), 50m, 8,76s,Dobeš Ondřej (4. třída),50m,8,24s, Heryán Jan (hod míčkem), 39,5m, Řezníčková Pavlína (9. třída), 60m, 9,24s, Frňka Lukáš (9. třída), 60m, 8,27s, Mičkalová Alena (6. třída), skok do dálky, 379cm, Kočíb Milan (9. třída), skok do dálky, 473m, Fuksa Lukáš (9. třída), hod míčkem, 65m a další. O jednotlivá vítězství a hezké ceny se přitom sváděli pokaždé tuhé boje. Nicméně všichni vyhrát nemohli. Ale i tak byl jeden vítěz, vyhráli totiž všichni kdo se aktivně do soutěžení i organizace olympiády zapojili. Takže hlavním vítězem byl aktivní způsob strávení předposledního dne školního roku.

Za takto užitečně strávený čas mi nezbývá než jménem všech poděkovat vedení školy, které nám umožnilo tuto krásnou soutěž zorganizovat. Ale ještě něco bych chtěl připomenout. Je to podíl Zlínského kraje, který nám přispěl částkou 5 000,-Kč, za které jsme mohli koupit další nové míče pro naše žáky. A s míči značky Mikas se nám ve volejbale hrálo velmi dobře.

Sportu zdar a olympiádě zvlášť. Už dnes se těšíme na její 3. ročník.

                               Mgr. Ladislav Ludvigh

Sdílet: