Ve středu 4.května žáci 6. a 7. třídy navštívili Prahu. Byla to exkurze krátká – jednodenní. Během exkurze jsme prošli historické centrum města, od stanice metra Malostranská (kde jsem dojeli metrem z Hlavního nádraží) jsme šli ke Strakově akademii, dále na Pražský hrad, Hradčanské náměstí, Malostranské náměstí, Kampu, Karlův most. Viděli jsme Betlémskou kapli, Staroměstský orloj a přes Celenou ulici jsme prošli Prašnou bránou až na Můstek, kde následoval rozchod – osobní volno.

To, co žáci v Praze viděli, se pokusili v hodině výtvarné výchovy namalovat či nakreslit. Jak se jim to povedlo, posuďte sami. Z obrázků je vidět, že za dvě vyučovací hodiny se „dá“ zvládnout ledacos …

Vladimíra Mertová
učitelka


Květnová procházka Prahou

Středeční ráno pro nás bylo jiné jako ostatní. Ve 4:45 jsme se všichni sešli (s menšími i většími problémy vstanout) na vlakovém nádraží Valašského Meziříčí. V 5:06 jsme všichni při sborovém zývání nastoupili do vlaku.

Každý jel do Prahy s nějakým očekáváním. Někdo jel do našeho hlavního města za památkami, jiný za vidinou historie, ale snad všichni se těšili na McDonald.

Do Prahy jsme dojeli již bez zývání. Nastoupili jsme do metra, které nás dovezlo na Malou Stranu. Začali jsme prohlídkou Valdštejnské zahrady. Viděli jsme též Kramářovu vilu, Pražský hrad, Vltavu, Karlův most, Pražské jezulátko, Betlémskou kapli a vyšli jsme si Staré zámecké schody.

Na Václavském náměstí jsme si všichni užívali rozchodu. Nakoupili jsme si věci, které nám budou připomínat Prahu a samozřejmě nesmím opomenout tolik očekávaný McDonald.

Květnovou procházku Prahou jsme zakončili pod sochou koně sv. Václava a šli jsme na vlak.

Když jsme nastoupili do vlaku, byl náš důvod k zývání zcela jiný než ráno, teď jsme totiž zívali únavou. Po vyhledání správných kupé jsme se ovšem probrali na dostatečně na to, abychom mohli své dojmy vzájemně probrat. Za veselého zpěvu a dojídání svačin jsme se všichni v dobré náladě vrátili na nádraží, kde si nás rodiče vyzvedli.

Očekávání se, myslím, splnila všem. A doufáme, že takových výletů si ještě dost užijeme.

Za žáky 6. a 7. třídy Karolína Smutková

Sdílet: