Dne 28.dubna vyjela pátá a šestá třída na jednodenní exkurzi do Brna. Pro mnohé to byla jejich první návštěva tohoto města. Prohlídku centra Brna jsme spojili s návštěvou VIDY, což je science centrum, ve kterém je svět kolem nás a jeho fyzikální zákony přiblížen hravou formou. Děti si mohly vyzkoušet plno různých pokusů.

Žáci o této exkurzi napsali toto:

Dne 28.dubna jsme jeli do Brna na exkurzi a do VIDA centra. Cesta do Brna trvala přibližně dvě hodiny. Jako první jsme navštívili Moravské náměstí. Protože měli studenti středních škol poslední zvonění, většina z nás měla brzy pomalovaný obličej. Prohlídka s paní průvodkyní trvala asi hodinu a půl. V 11 hodin jsme dorazili na Náměstí svobody, na kterém je „orloj“, ze kterého vždy v 11 hodin vypadne kulička. Mysleli jsme si, že ji někdo z nás chytí, ale u orloje už dlouho před jedenáctou stáli lidé, kteří ji chtěli pro sebe.

Po prohlídce centra jsme jeli do VIDA centra. Bylo to super! Mohli jsme si zde vyzkoušet všechny atrakce. Součástí prohlídky byl i program Chytřejší než Holmes. Museli jsme vyluštit tajenku, potom najít kód a na závěr nás čekal poklad. Moc nás to bavilo.

Eva Mandulová (tř. uč. 5.třídy), Šárka Pavlíčková (tř. uč. 6.třídy)

 

 

 

Sdílet: