Protože už se děti několik týdnů vzdělávají, konaly se 11. 10. (první třída) a 12. 10. (ostatní třídy) první třídní schůzky s rodiči. Mezi rodiče deváťáků přišli i zástupci nejbližších středních škol,kteří jim své školy a na nich otvírané obory představili.

Tento den byli také prvňáčci v místní mateřské škole, kde viděli divadlo Proč se sluníčko nudilo. 18. října zorganizovala E. Mandulová zájezd na večerní divadelní představení Sluha dvou pánů do Zlína. Spokojeni byli osmáci, deváťáci, pracovníci mateřské i základní školy, ale i devět našich loňských absolventů, kteří jeli s námi.

Prvňáčci v prvouce pracovali na projektu Ovoce a zelenina a 26. 10. s pomocí maminek K. Cábové a P. Malinové vyráběli keramické výrobky pro vánoční jarmark. Tímto chceme oběma maminkám velmi poděkovat za poskytnutý materiál, zkušenosti a čas.

Pokračovali jsme i v besedách, při nichž žáci získávají další informace. O knížkách povídala druhákům a páťákům B. Zajícová z rožnovské knihovny, o kamenech se třeťáci a páťáci dozvěděli více od mineraloga pana Novotného.

Žáci začali jezdit také na exkurze. 25. října navštívili v rámci volby školy Střední zemědělskou a přírodovědnou školu v Rožnově p. R. osmáci a deváťáci. Další den jeli čtvrťáci a páťáci do Valašského Meziříčí – prohlédli si výrobu v místní gobelínce, historickou expozici v zámku Kinských v Krásně a dostali se k soutoku Vsetínské a Rožnovské Bečvy.

Už začaly i soutěže. V okrskovém kole v minikopané se velmi dařilo 8 chlapců z 6. – 9. třídy, kteří ho pod vedením pana učitele Ludvigha vyhráli a postoupili do okresního finále. Školní kolo soutěže Přírodovědný klokan si vyzkoušeli všichni žáci 8. a 9. třídy – vítězem se stal Štěpán Bařina z 9. třídy.

Svá nová vystoupení pod vedením D. Halamíkové, P. Smílkové, I. Mandlové a H. Crhové nacvičovali na Soláni na dvoudenním soustředění (22. a 23. října) členové souboru Valašenka.

Naše škola bude i nadále pokračovat pod vedením p. uč. Kovářové v mezinárodním projektu Comenius. Proto zde bylo v době od 3. do 8. října osm pedagogů z partnerských evropských škol z Belgie, Polska a Estonska. Domluvili pracovní program na následující dva roky a také poznávali naše okolí.

Jaromíra Pečálková

Sdílet: