Závěr  školního roku 2009/2010 na naší škole byl koncipován jinak než velela tradice rozloučení s vycházejícími žáky na obecním úřadě.

Tentokrát byl závěr roku pro všechny žáky společný, když třídní učitelé vydali svým žákům vysvědčení, všichni se přesunuli do kulturního sálu, kde je již se svým programem očekávali deváťáci.

Program zahájil pan ředitel Mgr. Zdeněk Chrástecký, potom pronesl svůj projev místostarosta obce ing. Dalibor Kubiš. Na závěr oficialit se chopil mikrofonu i třídní učitel Mgr. Ladislav Ludvigh, který později celé dění moderoval.

Žáci 9. třídy připravili se svým třídním   poutavý, hluboko lidský, skoro dvojhodinový program, v kterém nechyběly písničky, scénky, prezentace fotek.

Pomyslnou štafetu si předali s předškoláky z mateřské školky, zavzpomínali na celou svojí pouť na této škole. Promluvila i paní učitelka Dobromila Halamíková, která byla našim žákům třídní učitelkou v jejich prvním ročníku.

Za všechny vycházející žáky poděkovali  svým učitelům v procítěném poděkování Barbora Mičkalová a Petr Nerád.  

Vrcholem programu však byly laskavé parodie na vzdělávací proces, věty žáků i učitelů hodné zapamatování vyvolávaly na tvářích všech diváků úsměv. Hodina fyziky, chemie, angličtiny, exkurze do Osvětimi, hodina s třídním, to vše ukázalo na krásný vztah našich žáků k jejich škole.

Předání vysvědčení a malých dárečků už naznačovalo závěr programu. Hosté se od všech vystupujících dozvěděli na jaké nastupují v září školy. Měli  se čím pochlubit, všichni odcházejí na gymnázia nebo střední odborné školy.

Na závěr programu jsme si s deváťáky zazpívali, došlo i na slzičky. Dojímavá chvíle loučení dolehla nejen na hosty a diváky, ale i na naše hlavní protagonisty programu. A tak muselo dojít i na neplánovanou oponu. A když jsme si vzájemně poutírali slzičky, nabrali dechu, společně s celým sálem jsme si nakonec zazpívali.

Ten refrén mi zní v uších dodnes. Písničky „Nám to vyjde“ a „Skončili jsme jasná zpráva“ mi budou navždy připomínat mojí skvělou třídu, se kterou se loučit bylo tak krásné a těžké zároveň. Děcka moje, tož děkuji!!!

Třídní učitel 9. A                 Mgr. Ladislav Ludvigh

Sdílet: