Ve dnech 1. – 2. června 2010 se žáci devátého ročníku vydali na svůj dlouho očekávaný výlet. Pedagogický doprovod zabezpečoval třídní učitel devátého ročníku Mgr. Ladislav Ludvigh a žáci si sami vybrali ještě pani učitelku Mgr. Evu Mandulovou.

Ráno 1. 6. jsme všichni skládali bobříka rychlého vstávání, protože nám odjížděl autobus od školy už v 06,14 minut, a to jsme do té doby museli zvládnout odevzdání potvrzení od rodičů a další nezbytné formality.

Po příjezdu na hotel nás už v recepci očekávali instruktoři od GM5 Honza a Pája a tak jsme se mohli ponořit do různých soutěží Všeminského všeboje.

Tyto  soutěže proložené koupáním v bazénku a bowlingem jsme plnili první den pobytu. V bowlingu zvítězilo družstvo hochů nad dívkami. Dívkám nepomohlo ani velké nasazení a krásný styl pani učitelky E. Mandulové.

Druhý den jsme měli naplánované aktivity v lanovém centru. Počasí se však nepodařilo přesvědčit, celou noc pršelo, museli jsme zůstat na hotelu. Honza a Pája však pro nás připravili super strategickou hru v prostorách hotelu, která nám vyplnila skoro celé dopoledne. V této hře, která od soutěžících vyžadovala nejen postřeh, ale i jistou taktiku, zvítězilo družstvo Pelamané ve složení: Kristýna Matulová, Pavel Pečiva, Kristýna Lacinová, Petr Nerád a Petra Románková.

A najednou byl konec, ještě jsme museli vyřešit menší problém s vyšší hladinou řeky Bečvy a domluvit si jiný způsob dopravy nazpátek.

Kdo by čekal všeobecné veselí na konec velice vydařených dvou dní her a zábavy, nedočkal by se. V autobuse byla cítit jistá mírně smuteční nálada, že něco báječného skončilo.

Mgr. Ladislav Ludvigh

Sdílet: