Měsíc únor odstartoval druhé pololetí školního roku. Přestože to byl krátký měsíc, nejenom počtem dnů, ale také díky jednodenním pololetním a týdenním jarním prázdninám, odehrála se během něj spousta zajímavých aktivit.

 

Úspěšní žáci ze školních kol různých olympiád reprezentovali naši školu v okresních kolech. 1. února obsadila v silné konkurenci krásné 7. místo Kateřina Fryšarová (8. roč.) v okresním kole Olympiády v českém jazyce. Postup do krajského kola vybojovali 21. února na okresním kole Olympiády v zeměpise Jakub Němec (7. roč.) a Hynek Kraus (6. roč.). A již zmíněná Kateřina Fryšarová předvedla své znalosti 23. února v okresním kole Olympiády v anglickém jazyce, kde získala opět pěkné 7. místo.

 

Žáci navštěvovali také novou videčskou knihovnu, kde se jim vždy věnovala paní knihovnice z rožnovské knihovny a provedla je nějakým zajímavým vzdělávacím programem. 1. února besedovali v knihovně páťáci a 23. února druháci.

 

2. února zorganizoval kolektiv učitelek prvního stupně pod vedením paní učitelky Hladké školní kolo recitační soutěže. V prostorách školní jídelny se postupně představilo se svou básní 34 recitátorů ve třech kategoriích. V okrskovém kole, které se konalo 24. února, reprezentovaly videčskou školu Lilee Parks, Aneta Randusová (obě z 3. tř.) a Nela Gerlová a Martina Hajná (obě z 5. tř.). Lilee Parks se umístila na 1. místě a Anetka Randusová na 2. místě.

 

6. února zavítala k prvňáčkům a druháčkům paní Jana Bolfová s canisterapeutickými retrievry Amy a Riki. Děti se dověděly něco o tom, jak poznat na pejscích jejich náladu, pejsci také předvedli, jak reagují na přání a povely dětí. Toto příjemné setkání si jak děti, tak i pejsci společně užili.

 

Protože se blíží termín zápisu do první třídy, informovaly o této problematice paní učitelky Slámová a Plesníková rodiče předškoláků na schůzkách v MŠ Vidče 7. února23. února v MŠ Střítež nad Bečvou.

 

7. února uspořádala paní učitelka Smílková se svými čtvrťáky charitativní Pololetní jarmark. Děti prodávaly své výrobky a různé dobroty, které jim pomohli připravit ochotní rodiče. Výtěžek z této akce putoval na pomoc chlapci z Valašského Meziříčí, kterému nešťastná událost způsobila těžké postižení.

 

V rámci projektu Hasík proběhla 20. února u druháků a šesťáků druhá část besed na téma nebezpečí požáru a zásady bezpečnosti při něm.

 

21. února přijely pracovnice rožnovské Poradny pro ženy a dívky informovat sedmáky o poruchách příjmu potravy a jejich vlivu na zdraví člověka.

 

24. února proběhla lekce dopravní výchovy u čtvrťáků.

 

25. února úspěšně reprezentovali naši školu starší žáci v okrskovém kole v basketbale, kde vybojovali 4. místo.

 

27. února zhlédli žáci 6. a 8. ročníku ve zlínském divadle zbojnický muzikál Malované na skle, díky němuž se mohli seznámit s životem legendárního Juraje Jánošíka.

 

28. února navštívili 1. třídu předškoláci z MŠ Střítež nad Bečvou. Naši žáčci jim předvedli, jak umí recitovat, psát do písanky a poznávat písmenka se zavázanýma očima.

 

 

Sdílet: