Předvánoční atmosféru ve škole už tradičně doplňují práce dětí vystavené ve Vánoční galerii. Tentokrát proběhla slavnostní vernisáž ve čtvrtek 4. prosince. Dvakrát ji tento den svým vystoupením zahajovali naši deváťáci, a to dopoledne pro školáky a odpoledne pro rodiče a veřejnost.

2. prosince přijela do školy H. Crhová, cvičitelka aerobiku z Rožnova pod Radhoštěm, a společně s dětmi první až páté třídy vedla netradiční hodiny tělocviku. O nerostech si tento den s panem J. Novotným ze Zubří povídali žáci 3. – 6. třídy.

Těžkou situaci v době uzavřené „železné opony“ přiblížil žákům film Swingtime, promítaný osmákům a deváťákům v rámci projektu České televize.

9. prosince přijela do místní knihovny paní B. Zajícová z rožnovské knihovny. Připravila a vedla zajímavé besedy o knihách pro žáky ze 6., 1. a spojené 3. a 4. třídy.

Sportu se více věnovali i starší žáci. 10. prosince se chlapci z 8. a 9. třídy zúčastnili okrskového kola ve florbalu v Dolní Bečvě. 17. prosince pak v rámci výuky tělesné výchovy sehrálo 24 žáků ze 7. – 9. třídy Mikulášský turnaj ve volejbalu.

Nejvíce akcí však ovlivnily blížící se vánoční svátky. 10. prosince navštívili rožnovské Valašské muzeum v přírodě šesťáci a viděli program Vánoce na dědině. 16. prosince se všichni žáci školy pobavili na koncertu skupiny Navalentym. 18. prosince děti ze spojené 3. a 4. třídy předvedly své vánoční pásmo předškolákům z mateřské školy a dětem z 1. třídy. Zajímavý byl i 19. prosinec, poslední den školy před svátky. Jeho první část byla v režii deváťáků. Připravili program v tělocvičně pro všechny děti. Umožnili všem nejen poslech hudby, tanec, ale připravili zajímavou soutěž o Miss a Missáka naší školy. Přihlásit se mohl každý a tady jsou výsledky.

I. stupeň – MISS:    
   1. Eva Petruželová (5. třída)
   2. Radka Jaskulová (2. třída)
   3. Lucie Polášková (3. třída)

I. stupeň – MISSÁK:
   1. D. Mazan (1. třída)
   2. Petr Mičkal (5. třída)
   3. Filip Pobořil (4. třída)

II. stupeň – MISS:
   1. Klára Dobešová (8. třída)
   2. Barbora Škařupová (6. třída)
   3. Natálie Slámová (8. třída)

II. stupeň-MISSÁK:
   1. Štěpán Bařina (7. třída)
   2. Dušan Kramoliš (9. třída)
   3. Daniel Martinát (8. třída)
 

Kluci a holky z devítky všechny pobavili, Eliška Fuksová s pomocí Dušana Kramoliše vše výborně konferovala, zkrátka se jim program vydařil a líbil se, stejně jako jejich mikulášské obcházení.

Jaromíra Pečalková

Sdílet: