Dne 4. 5. 2010 se družstvo naší školy zúčastnilo krajského finále ve volejbale mix mladších žáků, které se uskutečnilo v sportovní hale  ZŠ Bojkovice.

Našemu postupu předcházelo vítězství v okresním finále. Toto se uskutečnilo dne 27. 4. 2010 ve Valašském Meziříčí na ZŠ Žerotínova. Všechny zúčastněné školy (ZŠ Žerotínova a Křížná Valašské Meziříčí, ZŠ Horní Bečva) jsme porazili bez ztráty jediného setu.

V krajském finále už jsme narazili na kvalitnější celky, herně jsme o moc horší nebyli, dolů nás srážely chyby v základních činnostech. Přitom jsme se pilně ve svém volném čase, dokonce i o sobotách, na všechny situace připravovali.  Zkrátka fungovaly nervy. Navíc jsme soutěžili se soupeři jejichž možnosti pro přípravu jsou s naší školou nesrovnatelné, minimálně v počtu hodin tělesné výchovy.

Soutěže se zúčastnilo celkem 5 družstev, vítěz (ZŠ Okružní Zlín) postoupil do celorepublikového finále. Naše družstvo skončilo v kraji celkově páté, což je k naším podmínkám velký úspěch.

Naši školu důstojně reprezentovali: Tereza Mičkalová, Barbora Škařupová a Jiří Smutek z 7. ročníku, Eva Petruželová, Petr Mičkal a Martin Holiš z 6. ročníku.

Tož děcka, děkujeme!                                     

Mgr. Ladislav Ludvigh

Sdílet: