Protože červen začíná Mezinárodním dnem dětí, bylo nezvyklé i úterý 1.6. ve škole. V rámci „rošády“ se všichni žáci školy mezi sebou vyměnili, a tak se v jiných třídách potkávali s jinými učiteli i spolužáky.

V tomto měsíci se konají i školní výlety a naši žáci se rozjeli po celé Moravě. 1. a 2. třída byla v Ostravě v ZOO a v Planetáriu. Třeťáci až páťáci navštívili Úsov, Javoříčko a Loštice. Děti ze šesté až osmé třídy zase zamířily do Moravského krasu (Punkevní jeskyně, propast Macocha a jeskyně Balcarka). Deváťáci absolvovali dvoudenní zážitkový program na Všemině u Zlína.

Pochvalu si zaslouží Eva Večerková z 5. třídy, jež v okresním kole literární části soutěže požárníků získala 3. místo s pohádkou O hořícím obrovi a hasičce Katce. Úspěšní byli i v závodě týmů v atletické všestrannosti v Rožnově p.R. chlapci V. Kuběja, Š. Smílek, O. Dobeš, J. Heryán a F. Pobořil, jejichž družstvo skončilo 4.

Sedmáci si byli ještě jednou se svou třídní zahrát bowling v Rožnově p. R. Třeťáci, čtvťáci a páťáci byli na exkurzi v Travinářské stanici v Zubří. V divadle v Ostravě byli na večerním představení muzikálu Zvoník u Matky Boží osmáci, deváťáci a přátelé školy; úspěšný zájezd zorganizovala E. Mandulová.

Od příštího šk. Roku se ve Vidči rozšiřuje pobočka ZUŠ ve Valašském Meziříčí. Bude zde nejen výtvarný, ale i hudební obor, který připravil koncert žáků 11. 6. v kulturním domě.

Ve čtvrtek 24. června nás překvapili deváťáci. Zorganizovali si „poslední zvonění“ a poté organizovali poplach. A proč? To jsme se dozvěděli až při shromáždění všech před školou. Zavítali mezi nás zástupci České pošty a za vítězství v celostátní dopisové soutěži předali E. Petruželové hodnotné ceny.

Konec šk. Roku byl opět náročný. Uzavírání známek, výlety, přípravy… Hodnocení prospěchu a chování bylo úspěšné. Na 1. stupni prospělo s vyznamenáním 63 žáků a na 2. stupni 25 žáků. 63 dětí navíc dostalo pochvalu a uděleno bylo pouze jedno napomenutí tř. učitele a jedna důtka tř. učitele.

29. června proběhla poprvé na škole letní sportovní olympiáda a 30. června byl ukončen školní rok 2009/2010. Děti dostaly vysvědčení a začaly pro ně prázdniny. Tak ať si je užijí!

Sdílet: