Je to již více let, co naposledy postoupili naši žáci do okresního finále v malé kopané. Letos se hrálo okrskové kolo 13. 10. 2010 na umělé trávě TJ v Rožnově pod Radhoštěm. Po 3. místě na IV. Rožnovské olympiádě dětí a mládeže jsme na toto kolo šli s jistým očekáváním, ale  postup jsem určitě nečekal. Náš úspěch se přitom zrodil  nečekaně, protože počty našich žáků v 8. a 9. ročníku nejsou právě optimální.

Nicméně. Výborná hra Lukáše Fuksy v útoku ( vstřelil 2 velmi důležité branky vedoucí k postupu ze skupiny), pečlivá hra Lukáše Frňky v obraně, šikovná rozehrávka Petra Mičkala v záloze, to byly naše videčské trumfy, na které nestačil ani jeden z 9 soupeřů v okrskovém kole.

Už postup ze skupiny byl přitom naším úspěchem, kdy jsme přešli přes velmi pěkně a fotbalově hrající ZŠ Dolní Bečva.

Ve finále jsme změřili síly s ZŠ Zubří. Dlouho byl stav vyrovnaný, na šance jsme vedli. Nakonec se však povedla krásná akce, kdy si mezi sebou v rychlém sledu vyměnili míč výše uvedení žáci a Petr Mičkalkrásně skóroval. Takže okrskové kolo jsme vyhráli a postoupili dokonce z prvního místa.

Všem našim žákům gratuluji k postupu a děkuji za vzornou reprezentaci naší školy.

Za naše družstvo hráli: Lukáš Fuksa, Lukáš Frňka, Milan Kočíb z 9. ročníku, Jiří Smutek z 8. ročníku, Petr Mičkal a František Adam ze 7. ročníku, Jan Kubját a Filip Pobořil z 6. ročníku.

Sdílet: