Ve středu 24. listopadu pořádala ZŠ Dolní Bečva okrskové kolo ve florbalu starších žáků. Na této akci samozřejmě nemohli chybět ani naši osmáci a deváťáci.

Los nám v prvním utkání přisoudil za soupeře ZŠ Hutisko – Solanec a než jsme se stačili rozkoukat, prohrávali jsme 2:0 a nebýt po celý turnaj výborně chytajícího Štěpána Bařiny, mohlo naše manko na soupeře být ještě vyšší. Naše družstvo dokázal probudit tahoun sestavy Lákáš Frňka, když po individuální akci snížil skóre a o chvíli později přihrál Lukáši Fuksovi před prázdnou bránu, který stanovil konečné skóre 2:2. V dalším utkání jsme podlehli i přes vedení 1:0 ZŠ Val. Bystřici 3:1. Za této situace pro nás bylo jedinou možností, jak se dostat do semifinále, zvítězit ve zbývajících dvou utkáních. Se ZŠ Horní Bečva se nám to povedlo brankou L. Frňky 1:0 a tak přišel zápas „pravdy“ se ZŠ Dolní Bečva. K tomuto utkání přistoupili všichni kluci s obrovskou bojovností, a když Milan Kočíb v obraně dlouho odrážel ataky soupeře, přišla naše chvíle. Po dobré kombinaci se ocitl před brankářem L. Fuksa a vedli jsme 1:0. Dobře hrající soupeř však dokázal dvěma povedenými akcemi skóre otočit a i přes veškerou snahu se nám již nepodařilo vstřelit další branky. Nezbylo nám než sportovně poblahopřát soupeři a s trochou smutku se spokojit s konečným pátým místem, které je v konkurenci devíti družstevdozajista pěkným výsledkem. Turnaj s velkou suverenitou vyhrála ZŠ Videčská.

A kdo reprezentoval naši školu? Z 9. třídy to byli Štěpán Bařina, Lukáš Frňka, Lukáš Fuksa, Tomáš Fulka, Milan Kočíb, Patrik Solgovič a Lukáš Vávra. Sestavu doplnil žák 8. třídy Jiří Smutek. Všem hráčům patří pochvala a poděkování za předvedenou hru a hlavně za nasazení, se kterým k celému turnaji přistoupili. 

Pavel Drda

Sdílet: