Ve dnech 7. 3. – 11.3. 2011 si naši sedmáci obohatili výku lyžařským kurzem ve Velkých Karlovicích. K radosti všech nám vedení školy povolilo pobytový kurz, a tak jsme se v pondělí ráno sešli plni očekávání, co nový týden přinese. Jelikož jsme na lyžáku všichni zažívali malou premiéru, doplnila naše řady nestárnoucí paní učitelka Věra Zemanová, která skvěle zapadla do naší věčně veselé bandy.   
Po příjezdu do Velkých Karlovic jsme se ubytovali v penzionu Gaudeamus a vyrazili jsme na sjezdovky do ski areálu Kyčerka rozdělit se do družstev a začít zdokonalovat své lyžařské dovednosti, na čemž jsme poctivě pracovali celý týden. Abychom věděli, jak má správný kurz vypadat, nechali jsme se hned první večer  po přednášce inspirovat filmem Sněženky a machři. Nutno podotkonout, že od té doby o veselé situace nebyla nouze. V úterý a ve středu dopoledne probíhal výcvik na sjezdovkách, kde jsme si užívali krásného slunečného počasí a mnozí z nás neváhali použít z domova nabalených opalovacích krémů. Středeční odpoledne patřilo túře, která se paradoxně stala nejnebezpečnější částí výcviku, když se někteří zapálení telefonickými hovory rodičů zapomněli dívat pod nohy a pocítili tvrdý dopad na zem. Naštěstí i tuto část kurzu jsme přežili bez úrazu, a tak jsme se mohli všichni večer vydat na stezku odvahy, kterou připravily Iva Jurčová, Jana Šnajdrová, Hanka Řezníčková a Gabča Sušňová, za což jim patří veliké díky. Ve čtvrtek jsme přivítali hosta v podobě pana ředitele, který nás obohatil povídáním o zkušenostech ze závodního lyžování a následně i radami na sjezdovce, jak máme zlepšit náš lyžařský styl. Ani jsme se nenadáli a přišel pátek. Začátek tohoto dne zpestřila naše fotografka, věčně s pusou na špacíru, Iva Stavinohová, když se jí záhadným způsobem u snídaně dostal horký čaj pod dlahu, a tak pod kohoutek z vodou musela krom prstů i zmíněná dlaha. Po této úsměvné situaci jsme dokončili úklid pokojů a vydali se závodit ve slalomu. Mezi kluky byl nejrychlejší Radek Fabián před Romanem Goldou a Peťou Mičkalem. Vítězkou dívčí kategorie a zároveň absoltulní vítězkou našeho dopoledního klání se stala Eva Petruželová, druhé místo patřilo Hance Řezníčkové a pomyslný bronz si odnesla Janča Šnajdrová. Stejně jako všem šesti uvedeným závodníkům patří blahopřání a uznání všem za jejich odvahu a odhodlání poprat se s tratí. Zvlášní poděkování patří zdroji dobré nálady, předsedovi, závodníkovi a moderátorivi závodu v jednom, Pavlu Martinkovi, na jehož vyhlašování výsledků se bude jen stěží zapomínat. S vyhlášením výsledků skončil i náš kurz a nám nezbylo, než se rozloučit s Velkými Karlovicemi a vydat se zpět domů.

Milí sedmáci, dovolte abych před Vámi za mě a za paní učitelku Zemanovou smeknul za to, jak jste se celou dobu chovali, za to, jakou máte skvělou partu, za to, jakou jste dokázali vytvořit během celého týdne pohodovou atmosféru. Byl to Váš kurz, kurz s velkým K.   

Na tomto mísě bych také rád poděkoval všem, kteří nám přispěli sponzorským darem a umožnili nám tak prožít tento vydařený týden.

      
Pavel Drda, vedoucí kurzu

Sdílet: