A děly se neuvěřitelné věci! V naší krásné tělocvičně se konalo dne 6. 4. 2011  okrskové kolo v basketbale dívek. Je teda pravdou, že vše musel někdo připravit, ale konalo se.

Celkem se přihlásilo 7 škol, co je nejvíc za posledních pět let.

Pro naše  děvčata pan učitel Ludvigh vylosoval na začátku zdánlivě těžší skupinu B, kde byly čtyři družstva. Výhodou této skupiny byl pro nás větší počet zápasů, protože hned první zápas jsme prohráli, ale ostatní zápasy vyhráli, což znamenalo postup ze skupiny z prvního místa. Nejvíce nás určitě potěšila výhra nad družstvem Gymnázia, které nám několika dny přibouchlo dveře do okresního kola ve volejbale.

Ve finále jsme hráli proti družstvu ZŠ Zubří. Naše děvčata bojovala ze všech sil, dlouho jsme vedli, Barča Škařupová doslova excelovala pod košem soupeřek a byla při svých dvojtaktech k nezastavení. Nicméně síla soupeřek byla ve střídání, u nás nakonec po bolestivém došlápnutí Evy Petruželové neměl kdo střídat. Nakonec jsme teda skončili na hezkém druhém místě. K úspěšnému průběhu soutěže přidali pomocnou ruku i  hoši z 9. ročníku: Lukáš Frňka a Lukáš Fuksa.

Na našem úspěšném postupu do okresního finále se podílela tato děvčata: Nikola Frňková a Nikola Kopřivová z 9. ročníku, Barbora Škařupová a Tereza Mičkalová z 8. ročníku, Eva Petruželová a Hana Řezníčková z 7. ročníku. Víc nás nebylo.

Tož děvčata, moc děkujeme!!!!

      Mgr. Ladislav Ludvigh

Sdílet: