Jako první jsme navštívili hrad Malenovice. V hradu jsme viděli spousty vycpaných zvířat, která  vypadala jako živá. Také různé zbraně, které visely na vysokých zdech hradu. Tento hrad byl moc pěkný.

Ale mnohem více jsme se těšili na Baťův mrakodrap a zábavní park Galaxie. Ovšem ještě před prohlídkou Baťova mrakodrapu, jsme šli do Baťova muzea, nevím jestli se to tak přesně jmenovalo, ale budeme tomu tak říkat. V muzeu nám nejdříve ukázali, jak se kdysi boty vyráběly. To nás zaujalo, poté však přišlo něco lepšího!    Viděli jsme spousty bot z různých materiálů, vzorů, tvarů a také dob. Jedny boty, chlouba Baťova muzea, jsou nejstarší na celém světě a my jsme měli tu čest a viděli je.

Paní učitelky nás poté zavedly do vyšší budovy, byl to Baťův mrakodrap. Zde jsme se dozvěděli mnoho informací o tomto mrakodrapu. Po chvilce nás paní vzala do Baťovy pracovny, zavřela dveře a zmáčkla spouštěcí tlačítko. Najednou se místnost dala do pohybu, byl to totiž výtah a tak jsme vyjeli tímto výtahem až do 16. patra (to byla terasa, kde byl nádherný výhled), to bylo více než 70 metrů nad zemí.  někteří se báli.

Po této prohlídce nás paní učitelky zavedly do centra města Zlína. Někteří si zde koupili něco na památku, jiní zase oblečení, a další si nekoupili nic.

Když odcházíme z centra města, jedeme naším autobusem do dětského zábavního parku Galaxie, také ve Zlíně. Všichni jsme napjati jaké to tam asi je. Hned jak jsme vešli, paní učitelka nám řekla, ať se zujeme a pak jsme se všichni rozutekli. Bylo toho tady spousta, nikdo nevěděl co má dělat dřív. Všichni totiž chtěli vyzkoušet úplně všechno. A tak jsme tam běhali, pořádně se vyřádili a doma nám už nezbyla ani kapka energie. Bylo tu toho moc. Byla tu horolezecká stěna, trampolíny, letadlo, které se pohybovalo, autíčka, nafukovací hrad, koutek pro ty nejmenší, hřiště, kde se mohl hrát fotbal, basketbal, volejbal, tenis, pistolky, které se nabíjely míčky, bludiště, kde bylo spousta skluzavek, míčků atd. Pro relaxaci tu bylo posezení a masážní křeslo.

Bylo to všechno báječné, super, zajímavé a někdy i poučné. A proto tento výlet považujeme za nejlepší výlet, ze všech výletů na kterých jsme za celou školní docházku zatím byli.

za 6. a 7. třídu Veronika Cabáková

Sdílet: