Ve čtvrtek nastal pro některé žáky 5. ročníku dlouho očekávaný den. Rychle se po vyučování rozloučili, aby se zase v 16 hodin opět setkali. Čekal je výlet na kolech. Jejich první výlet s novým třídním učitelem.

Nejdříve jsme provedli poučení o bezpečnosti na silnici, malou kontrolu úplnosti výbavy a technického stavu. Kolo Dalibora mělo pouze jednu funkční brzdu, na delší trasu by s námi nemohl, ale tentokrát jsme nejeli daleko…takže jsme mohli vyrazit. Nejdříve jsme se zastavili za Natálkou, která bydlí ve Stříteži n. B., ale nezastihli jsme jí doma. Pak jsme jeli cyklostezkou do Rožnova n. B., do kopce ke Hradisku jsme kola museli tlačit. Kopčisko je to strmé, nakonec jsme si jeden druhému museli pomoct. Na cestě z kopce jsme se ještě zastavili pozdravit naší Evičku ( paní zástupkyně), dostali zde sladkou odměnu a taky jsme neobešli paní učitelku Hladkou.

Ve škole jsme si rychle nachystali špekáčky, ohniště nám připravill náš hodný pán školník Ládiček Fabián.

Po opékání došlo na úklid, sladkosti, nemohli jsme dlouho najít jednu zatoulanou tyčinku. No a nakonec byly i hry. Vítězem domina se zlomky se stala Eliška Fabiánová, Jakub Volek u tabule pochopil převody jednotek délky. Zlatou tečkou byla hra na pravdu, ale otázky i odpovědi zůstanou tajemstvím páťáčků.

Do pelechu se nikomu nechtělo, Libor Balejík nemohl chudák usnout, ale nebyl sám. Taky děvčata měla asi hromadnou ledvinovou koliku, protože chodila co půlhodinky na záchod, no, kolem otevřených dveří kluků…Klid nastal až dlouho po půlnoci. A pan učitel mohl konečně dopsat další z pracovních listů projektu Eu peníze školám.

 

Třídní učitel 5. ročníku Mgr. Ladislav Ludvigh

 

 

 

Sdílet: