V pondělí 28. 1. se žáci 8. třídy v rámci Občanské výchovy setkali s Danielem Vašutem, vedoucím Městské policie v Rožnově p. Radhoštěm. A s ním jsme se bavili o problematice kouření – například jsme zjistili, že nám jako nezletilým se nic nestane pokud nás ,,chytí“ při kouření, ale na druhou stranu si ničíme vlastní zdraví a tím, že si kupujeme cigarety dotujeme tabákové společnosti, protože jedna krabička cigaret ve skutečnosti má hodnotu jen 5 Kč.

Potom jsme se bavili i o drogách a alkoholu u nezletilých. Pan Vašut nám ukázal testry na drogy a na alkohol. Jeden náš spolužák si dokonce mohl vyzkoušet test na alkohol – naštěstí ,,byl čistý“, ale potom si dal pralinku a test jsme zopakovali – nadýchal přes jednu promili, o dvě minuty později už to bylo jen půl promile. Tak jsme se přesvědčili, že až budeme řidiči, vymlouvání na pralinky apod. nám nepomůže.

Myslím si, že toto setkání bylo pro všechny zajímavé a poučné a některým z nás to hodně promluvilo do duše a donutilo nás to, zamyslet se nad sebou

 

Eva Večerková

 

 

Sdílet: