V týdnu od 14. do 18. ledna probíhal odpolední lyžařský kurz žáků l. stupně v překrásném prostředí Soláně. Zde jsou zážitky jedné z lyžařek.

 

Můj první lyžařský výcvik

Konečně je to tady! Stojím a koukám kolem sebe: Kam se podívám, samá sjezdovka: Jelikož jsem lyžař – začátečník, začíná mě jímat hrůza a říkám si: „Tak tohle – holka nemůžeš nikdy sjet!“ Na každé noze mě tíží alespoň kilová lyžařská bota. Po povelu, abychom si nasadili lyže, jsme my začátečníci zcela bezradní.
Po rozdělení do skupin, začíná nácvik lyžování. Není to zas tak hrozné, jak jsem si představovala. Mám šikovné krátké lyže a nácvik obloučků se pomalu, ale jistě začíná dařit.
Na konci prvního výcvikového dne nejistě, ale hrdě sjíždím poprvé modrou sjezdovku. Po cestě několikrát padám, musí mě zvedat tři lidé, ale i přesto mám obrovskou radost.

V dalších dnech se mé lyžařské výkony jenom zlepšují. Poslední den výcviku nám připravili instruktoři soutěž. Nevyhrála jsem sice první místo, ale přesto jsem si dovezla diplom a spoustu krásných zážitků. Jenom doufám, že se to líbilo i paní učitelce Hladké a panu učiteli Drdovi,aby s námi jeli i v příštím roce.

 

Veronika Malinová -žákyně 3. třídy

 

 

 

Sdílet: