Hned první den po jarních prázdninách se vydaly děti z 1., 2., 3. a 4. třídy na divadelní představení do zámku Žerotínů ve Valašském Meziříčí.

 

Tomáš Hurta 3. třída

Maxipsa Fíka určitě všichni znáte z večerníčků. Dnes, tj. 4. 3. 2013 jsme se na něho jeli podívat.

Dominik Petružela 3. třída

Ája si přála k Vánocům pejska. Dala mu jméno Fík. A taky dostala kytaru.

Anežka Burová 3. třída

Bylo to ještě štěně, ale přes noc vyrostl Fík ve velkého psa a zažívali s Ájou různá dobrodružství.

Marie Žlebčíková 3. třída

Ája s tatínkem zjistili, že Fík umí mluvit a naučili ho pozdravit, když někam přijde slovy DOBRÝ DEN a také NASHLEDANOU.

Jakub Němec 3. třída

Fík s námi procvičoval pravidla slušného chování a tak se s ním celý sál několikrát pozdravil.

Tomáš Knébl 3. třída

Fík byl tak tlustý, že ho Ája přihlásila na koňské závody. Za první místo měl dostat od Áji věnec párků a to se mu splnilo. Nakonec pomáhal tátovi spravovat auto, které i nastartoval a jezdil a jezdil, až mu došel benzín. Moc se mi to líbilo.

Jiří Fabián, 4. Třída

V pondělí jsme jeli do divadla na pohádku Maxipes Fík. Pohádka byla o Áji, jak dostala na Vánoce psa a dala mu jméno Fík. Protože Fík rychle rostl, byla mu bouda brzy malá. Tatínek řekl, že je Fík moc velký a že musí z domu, napsal inzerát: “Daruji psa“. Ája nesla inzerát na úřad, a protože brečela, nevšimla si rybníku a spadla do něj. Fík uslyšel volání o pomoc a přiběhl ji zachránit. A tatínek řekl, že si Fíka nechají. Ája přihlásila Fíka na psí závody. Tam se jim vysmáli, že to není pes, ale kůň. Tak se přihlásili na koňské závody a Fík závody vyhrál. Představení se mi líbilo.

Markéta Mandulová, 4. třída

V pondělí jsme jeli do divadla. Hrálo se o Maxipsu Fíkovi. Ája dostala pod stromeček štěně a dali mu jméno Fík. Uměl mluvit, tak chodil tátovi Béďovi pro pivo. Ale jednou Béďa řekl, že se musí učit řídit. Nasedl do auta a jel. Sousedům přejel svatomartinskou husu. Přijeli domů a táta Béďa řekl, že to tak nejde. Že se bude učit číst, psát a počítat. Abecedu uměl hned. Psát uměl taky hned, ale počítání mu nešlo. Jednou se chtěl Fík zúčastnit psích závodů. Ale protože byl moc velký, tak ho mezi sebe nevzali. Proto se přihlásil na koňské závody, které vyhrál. Divadlo se mi moc líbilo.

Katka Fryšarová, 4. třída

V pondělí 4. března jsme byli v divadle ve Valašském Meziříčí. Hrálo se představení Maxipes Fík. Každého zaujalo především to, jak bylo představení vtipné. Herci sklízeli bohatý potlesk, i když byli jen tři! Představení se všem moc líbilo.

 

 

Sdílet: