Ve čtvrtek 4. dubna se holky z 2. stupně vydaly do Hovězí na okresní kolo ve volejbalu. Tento napínavý turnaj jsme zahájili výhrou nad ZŠ Křižná z Val. Meziříčí výsledkem 2:1. Stejně dramatické utkání jsme zvládli s domácí ZŠ Hovězí rovněž poměrem 2:1. Předposlední zápas se stal soubojem dvou neporažených týmů, nás a ZŠ Trávníky Vsetín. Bylo jasné, že ten, kdo vyhraje, může se těšit na krajské kolo do Bojkovic. Úvod utkání patřil našim holkám, a tak jsme šli do vedení 1:0. Ve druhém setu bodově odskočily holky z Trávníků, střední pasáž naopak patřila nám, a tak o vítězi 2. setu rozhodovala koncovka. Nejtěsnějším možným poměrem 25:23 jej získaly soupeřky. A i když holky ve zkrácené hře udělaly pro vítězství vše, co bylo v jejich silách, měl rozhodující set smutný konec. Poslední zápas s Horní Bečvou zpečetil naše celkové druhé místo.

Holky, přestože jste měly oči plné smutku, nemáte se za co stydět. Naopak, hrály jste krásný volejbal. Jedno přísloví praví: „Vítězství není všechno, ale vůle k vítězství ano.“ A vaše vůle vyhrát šla vidět na kilometry daleko. A toho jsem si během posledních dvou s Vaším volejbalovým týmem nesmírně cenil a užíval.

Za vzornou reprezentaci školy, krásný sportovní výsledek a napínavé chvíle se sluší poděkovat Adélce Stodůlkové z 6. třídy, Ivetě Fabiánové z 8. třídy a výjimečně volejbalově nadané devítce, kterou zastupovaly Dája Hladká, Eva Petruželová, Janča Šnajdrová, Hanka Řezníčková, Iva Stavinohová a Gabča Sušňová.

 

Pavel Drda

 

 

 

Sdílet: