Na Mikuláše bylo v naší škole opět veselo. Ve čtvrtek 5. prosince se po ranní návštěvě Mikuláše, anděla a čerta ve všech třídách uskutečnil v tělocvičně naší školy již tradiční a dlouho očekávaný Mikulášský turnaj ve volejbale. Turnaje se zúčastnila družstva ze všech tříd 2. stupně, kdy v každém družstvu musela hrát smíšená družstva a navíc si každé družstvo mohlo pozvat jednoho dospělého hosta.

Turnaj byl rozehrán soubojem v přehazované šesťáků, kterým v tomto zápase pomáhal pan ředitel, se sedmáky, ze kterého vítězně odešli naši šesťáci. Poté následoval souboj čistě volejbalový, utkali se totiž osmáci s deváťáky, kterým vypomáhal náš pan školník. Tento zápas ovládli naprosto jednoznačně deváťáci. Poté následovaly další „mače“. Konečné umístění vypadalo takto: na prvním místě se umístili deváťáci, druzí skončili naši nejmladší šesťáci, třetí sedmáci a poslední osmáci. Nutno ale podotknout, že osmáci jako jediní nevyužili výpomoc nikoho z dospělých.

Vítězný tým deváťáků hrál ve složení: Iveta Fabiánová, Alena Mičkalová, Andrea Mičolová, Filip Pobořil, Jakub Smílek, Tomáš Buberník a pan školník. Celý turnaj nám odpískal pan učitel L. Ludvigh. Po udílení cen si ještě někteří z nás zahráli volejbal a po třetí hodině odpolední se všichni rozprchli do svých domovů.

 

Andrea Mičolová, 9. třída

 

 

 

Sdílet: