Tak nám začalo druhé pololetí školního roku 2013-2014. Výuka v podstatě plynule pokračovala, neboť týdenní jarní prázdniny budou mít děti až v měsíci březnu.

Výuku nejvíce doplňovaly kulturní akce. 4. 2. byli na besedě v knihovně čtvrťáci a po nich sedmáci, kteří více poznali žánry sci-fi a fantasy. Beseda s pracovnicí rožnovské knihovny přiblížila 11. února druhákům více básničky a jejich recitaci. Děti za kulturou také vyjížděly. 3. února byli prvňáci a druháci v rožnovském kině na programu Já padouch, jenž se jim moc líbil. 13. února navštívili třeťáci a čtvrťáci ve Valašském Meziříčí divadelní představení O pračlovíčkovi. V závěru měsíce února dětí z 1. až 4. třídy odjely na představení s kouzelníkem Kožíškem nazvané Hra kouzel a magie.

Jak dopadly naše děti v soutěžích? Ve výtvarné soutěži třeboňské střední školy uspěli i naši žáci. V mladší kategorii na téma Rozkvetlá louka byly mezi nejlepšími vyhodnoceny Denisa Dobešová a Kateřina Fryšarová z 5. třídy a v kategorii starších žáků uspěla Radka Jaskulová ze 7. třídy. V okresním kole Olympiády z českého jazyka skončila Iveta Fabiánová z 9. třídy patnáctá. Naše žákyně Eva Večerková zase soutěžila v okresním kole konverzační soutěže v anglickém jazyce a obsadila v ní šestnácté místo. Mezi sebou se předváděli za podpory svých maminek, které jim připravují svačiny, druháci v tom, jak zdravě svačí.

Rodiče vycházejících žáků převzali na schůzce s třídní učitelkou a výchovnou poradkyní přihlášky na střední školy a pokyny k přijímacímu řízení. Teď musejí do 15. března odevzdat přihlášky a poté se připravovat na přijímací zkoušky.

 

 

Sdílet: