Tento krásný jarní měsíc zlákal k výletu do Prahy naše třeťáky a čtvrťáky. Exkurze s názvem Po stopách Karla IV. byla velmi zdařilá a všem 48 dětem, které se jí zúčastnily, se líbila.

Ve svých projektech pokračovali i naši nejmenší. Prvňáčci se 13. 3. v projektu Veselé zoubky seznamovali se správnou technikou čištění zoubků. A protože 20. 3. nastalo astronomické jaro, vyměnili druháci obsahy svých sklenic a naplnili je kraslicemi, kuřátky, motýly, … a vystavili je na okenních parapetech.

Čtvrťáci se 18. 3. zdokonalili v dopravních znalostech a 24. března byli na besedě v knihovně.

Značná část dětí se s učiteli připravovala na dubnovou návštěvu z partnerských zahraničních škol. Zkrášlovali třeba svými výrobky školu.

Členové Valašenky odjeli ve dnech 21. a 22. března na dvoudenní soustředění, aby nacvičili své jarní pásmo. Další děti nacvičovaly hraní, tance, zpěvy, dokonce připravovaly mluvený slovní doprovod také v angličtině.

Nedostatek sněhu změnil záměry našich tělocvikářů absolvovat se sedmáky lyžařský výcvik. A tak alespoň odjeli s pány učiteli tělocviku na cyklo-turistické soustředění sedmáků ve Velkých Karlovicích. Zahráli si také bowling, pobyli v bazénu …

Všichni naši vycházející žáci odevzdali přihlášky na střední školy. Většinu z nich čekají 22. a 23. dubna přijímací zkoušky z češtiny, matematiky a obecně studijních předpokladů.

 

 

Sdílet: