Na začátek měsíce se připravovala celá škola. Přijeli k nám totiž vzácní hosté- 17 učitelů z partnerských škol z Belgie, Polska, Estonska, Španělska, Slovenska, Bulharska, Itálie a Řecka. Proto se také konalo slavnostní vystoupení dětí v kulturním domě, které svým pásmem ukončil soubor Valašenka. Naši hosté si prohlédli školu a školku, naše okolí, ale také Kopřivnici, Štramberk a Prahu. A opravdu se jim tady líbilo.

Velikonoční svátky jsou obdobím, na které se všichni těší. Děti barvily kraslice a 18. dubna vystoupili na Soláni členové souboru Valašenka.

Školní práce a výuka se už přehoupla do závěrečného čtvrtletí. Jak se dětem dařilo ve 3. čtvrtletí, se rodiče dozvěděli při konzultacích a třídních schůzkách, na nichž menší děti předvedly rodičům, co už umějí. Naši vycházející žáci 22. a 23. dubna skládali přijímací zkoušky na střední školy a v současné době už všichni vědí, na jakém oboru budou pokračovat příští školní rok.

Vzhledem k tomu, že se sedmáci letos nedočkali sněhu, vydali se s učiteli Tv P. Drdou a L. Ludvighem 24. – 26. 4. do Velkých Karlovic, kde strávili tři dny na kolech, při sportu a hrách. Někteří z nich se zapojili i do turnaje ČEZ STREET HOCKEY, a po dvou vítězstvích nad žáky ze ZŠ Valašská Bystřice postoupili do závěrečného turnaje v ostravské ČEZ aréně, kde byli 29. 4. vyřazeni v 1. kole. Žáci z 1. – 4. třídy také získávají další sportovní návyky, učí se totiž plavat v rožnovském bazénu.

Všichni žáci školy byli odměněni za loňský sběr papíru. 2. dubna jim skupina historického šermu Pernštejni z Pardubic předvedla husitské válečnictví. 8. dubna se pro žáky z 8. a 9. třídy konala beseda o životě na Ukrajině. Prvňáčci absolvovali 3. dubna výchovný koncert ZUŠ. Šesťáci 16. dubna na besedě v místní lidové knihovně zkoušeli získávat informace z řecké mytologie a obohacovali svoje poznání. Paní učitelka Mertová zorganizovala 29. dubna jednodenní zájezd do Prahy na 2 výstavy -Matematika na dotek- mezinárodní putovní výstava, galerie GUD Tim Burton a jeho svět- Dům U Kamenného zvonu – světový unikát. Zúčastnilo se ho 17 dětí.

Koncem dubna se slétávají čarodějnice a slétly se 30. dubna též do 1. třídy. Čarodějnické kostýmy byly úžasné.

Nadace Život dětem poděkovala naší škole za příspěvek 1 525,- Kč získaných ve sbírce mezi dětmi a učiteli, která má pomoci handicapovaným dětem.

 

 

Sdílet: