Prázdniny utekly jako voda a i když se dva měsíce prázdnin zdají jako dlouhá doba, najednou se v kalendáři objevilo 1. září. Koupit papuče, novou aktovku, zhluboka se nadechnout a vykročit tou pravou nohou.

Asi největší trému mají každé 1. září naši nejmenší. Řada z nich se nemůže dočkat rána, oči jim ve třídě těkají z místa na místo a v duchu si říkají, tak to je ta naše nová paní učitelka a tohle všechno musím dostat do aktovky… Jak já to jen unesu?

V pondělí se do své první školní lavice v naší škole usadilo 28 nových tváří. Jejich první cestu do školy si samozřejmě nenechali ujít ani jejich rodiče.

A jak ten první školní den letos vlastně vypadal? Po přivítání v lavicích se všechny děti školy včetně rodičů prvňáčků, paní starostky a pana ředitele přesunuli do Kulturního domu, kde na ně čekali deváťáci. Ti si během svých posledních prázdninových dnů přichystali pro své mladší kamarády krátký program. Dětem se asi nejvíce líbila píseň „Ne pětku ne“, protože její cover verze je tu a tam možné zaslechnout z úst mnoha dětí i po několika dnech po představení. Po krátké scénce následovalo pasování prvňáčků. Každý z deváťáků se stal patronem dvou dětí. Prvňáčci si odnesli pamětní list a kreativní set, na jehož pořízení byl využit sponzorský dar od firmy ON Semiconductor z Rožnova pod Radhoštěm. Děkujeme. Kromě deváťáků všechny děti přivítali a do nového školního roku jim popřáli hodně štěstí a zdraví jak pan ředitel, tak paní starostka.

 

 

 

Sdílet: