Všechny žáčky 1. stupně školy zaujala 3. prosince beseda s autorem a ilustrátorem dětských knih A. Dudkem, ale jinak všechny oslovil předvánoční čas.

 

Se svou paní učitelkou D. Hladkou připravili třeťáci vánoční jarmak a z jeho výtěžku předali dar Kojeneckému ústavu ve Valašském Meziříčí.

 

Adventní dobu připomněla všem výzdoba školy a také akce, které připravili naši deváťáci: 4. 12. Mikulášský turnaj v odbíjené pro 5 přihlášených družstev, 5. 12. obchůzka mikulášské družiny a 17. 12. tradiční vánoční vystoupení pro školu o rodiče plné koled a vánočních tradic.

 

Osmáci s deváťáky navštívili také 10. prosince předvánoční Vídeň a prohlídli si rovněž její památky z doby panování Habsburků.

 

Sportu se věnovali i třeťáci se čtvrťáky při společné Mikulášské laťce 10. prosince a turnaji ve vybíjené 11. prosince.

 

Vystoupení souboru Valašenka také ještě prospěla k navození sváteční nálady, a to dvakrát při vystoupení pro školu a pro veřejnost ve Vidči, při mikulášském vystoupení na Soláni a jako host v pořadu Živý betlém v rožnovském muzeu.

 

Čertovská besídka druháků 16. 12. předznamenala vánoční besídky všech tříd 19. prosince, jimiž se rozloučili se starým rokem.

 

Nechť ve zdraví, při školní práci i radovánkách zažívají úspěchy a radost v novém roce 2015.

 

 

Sdílet: