Leden ve škole je poznamenán blížícím se pololetním vysvědčením, a tak přibývá dětem domácí příprava, zkouší se a píší se písemky. Výsledek se projevuje na pololetním vysvědčení, z něhož výpis obdrželi školáci 29. ledna. A jaké byly výsledky jejich práce? S vyznamenáním prospělo 142 žáků, prospělo 48 žáků a 2 žáci neprospěli. 48 žáků také dostalo pochvalu.

 

V den, kdy žáci přinesli domů pololetní vysvědčení, proběhla recitační soutěž 1. stupně, jejíhož základního kola se ve třídách zúčastnilo 120 žáků. Vítězi jednotlivých kategorií ve školním kole byla děvčata L. Parks z 1. třídy, N. Gerlová  ze 3. třídy a B. Juříčková ze 4. třídy.

 

Konal se také zápis do první třídy, kterému předcházely návštěvy učitelek ve školkách ve Stříteži a ve Vidči. Předškoláci navštívili ZŠ a byla uspořádána také beseda s psychologem v MŠ. U zápisu bylo nakonec 20 dětí.

 

Konaly se i čtenářské besedy v místní knihovně s paní Winklerovou pro žáky 1., 7. a 8. třídy.

 

Ve školním kole Olympiády z českého jazyka zvítězila K. Mikulenková z 9. třídy a postoupila do okresního kola. Vítězka školního kola Dějepisné olympiády K. Pernická se zúčastnila okresního kola. Soutěž se konala v zámku Kinských ve Valašském Meziříčí. Kristýna ziskem 56 bodů obsadila 23. místo.

 

Čtvrťáci si na 28. 1. připravili pololetní jarmark plný dobrot.

 

A protože přálo počasí, byl sníh, mohlo 22 sedmáků a osmáků absolvovat od 25. do 29. ledna lyžařský kurz v Horní Bečvě.

 

 

Sdílet: