Příznivější podmínky, delší a pěknější dny umožňují vyjížďky na exkurze a výlety do zajímavějších míst.

 

11. května absolvovali čtvrťáci praktickou část dopravní výchovy na Dopravním hřišti, kde jim byly předány průkazy cyklistů.

 

13. května se do Ostravy zajeli podívat páťáci a navštívili tam prostory České televize a poté i výstavu Malý svět techniky ve Vítkovicích.

 

Dvakrát se zájemci ze školy podívali do Prahy. První z exkurzí se uskutečnila ve středu 13. května 2015. V rámci této exkurze navštívili zájemci z řad žáků 2. stupně naší školy výstavu „Brána do vesmíru“ v Praze – Holešovicích. Poté následovala prohlídka Národního divadla – prohlédli jsme si vše od sklepů se základními kameny Národního divadla až po jeho terasu s nádherným výhledem. Exkurzi jsme zakončili vyhlídkou z věže Staroměstské radnice. Žáky doprovázely Mgr. Eva Mandulová a Mgr. Šárka Pavlíčková.

 

V úterý 26. května jsme se vydali opět s žáky 2. stupně naší školy do „stověžaté“ matky měst. Tentokrát jsme začínali výstavou Blanky Matragi – světoznámé módní návrhářky a designérky, která již přes třicet let obléká manželky, sestry a dcery králů, emírů, šejchů a magnátů v zemích Perského zálivu i mnohé evropské celebrity. Výstavou nás provázela sama paní Blanka Matragi, a tak to byl pro všechny zúčastněné příjemný zážitek. Poté jsme si prohlédli interiéry Obecního domu, kde se výstava koná. Vše jsme zakončili prohlídkou výstavy „Secese – vitální umění 1900“. Doprovodem žáků na této výstavě byly Mgr. Vladimíra Mertová a Mgr. Eva Mandulová.

 

18. května v rámci Den muzeí pobývali druháci v Dřevěném městečku Valašského muzea v přírodě.

 

Ale nejdál se dostaly tři paní učitelky, jež v projektu Comenius s kolegy z ostatních zemí pobývaly v jižní Itálii ve městě Gravina in Puglia.

 

A co sport?

12. května se ve Val. Meziříčí konalo okresní kolo McDonald´s cupu pro žáky 4. a 5. tříd a naši kluci zde i přes prohry předvedli bojovný výkon a skončili sedmí. 28. května se školního kola závodů ve střelbě ze vzduchovky zúčastnilo 20 žáků a nejúspěšnější byli osmáci. V pátek 29. 5. se v areálu Bučiska v Rožnově pod Radh. Konal branný závod všestrannosti žáků, v němž naše družstvo ve složení T. Kovářová, D. Dobešová, D. Němec a M. Dejmek obsadilo skvělé 4. místo ze 14 soutěžících.

 

Zapojení do soutěže s nanukem Míšou se díky dvěma maminkám podařilo prvňáčkům, a tak si 13. 5. společně zamlsali. Třeťáci a čtvrťáci zhlédli 18. května divadelní představení v Novém Jičíně.

 

Tradiční období výletů započali prvňáci a druháci společným výletem do Velkých Karlovic. Navštívili zábavný park Razulák a užili si Pirátskou plavbu.

 

Mnoho občanů jistě při kácení máje potěšili svým vystoupením členové souboru Valašenka.

 

 

Sdílet: