V měsíci květnu proběhla na internetových stránkách školního informačního kanálu ve spolupráci s Barbie taneční soutěž pod názvem „Tancuj!Možné je všechno“.Úkolem bylo sestavit taneční tým žáků 1. – 9. ročníku základní školy a vytvořit a zatančit dvouminutovou choreografii na novou píseň Barbie – „Možné je všechno“.Společně s paní Vičanovou jsme se rozhodly, že „do toho“ půjdeme.

Daly jsme tedy dohromady taneční skupinu, kterou tvoří 4 žákyně 1. třídy (Aneta Randusová, Nicol Nováková, Nicol Děcká, Kamila Vavrušová), 2 žákyně 3. třídy (Nela Gerlová, Nikola Dobešová) a 1 žákyně 5. třídy (Kristýna Cábová).

Sestavení choreografie bylo v mé režii a děvčata jsme s ní mohly brzy seznámit a začít trénovat.Nedílnou součástí každé taneční skupiny jsou sladěné kostýmy, o které se s radostí postarala paní Vičanová a vdechla této skupině moderní název „GIRLS FROM NY“.Po týdnu trénování byly holky připraveny na natočení klipu, který jsme odeslaly do soutěže.

Velkým překvapením, pro nás všechny, bylo zjištění, že jsme postoupily do velkého finále, které se uskuteční dne 16.6.2015 v Praze v divadle Komedie.Naše skupina se zde utká s dalšími sedmi týmy, které musí naživo zatančit svou choreografii na Barbie song a další připravenou tříminutovou taneční choreografii na libovolnou píseň.Všichni zúčastnění se zde také setkají se zpěvačkou Markétou Konvičkovou, jednou z finalistek Superstar 2010 a odnesou si věcné ceny od Mattela.Na vítězný tým pak čeká víkendový taneční workshop s taneční skupinou NG Dance Crew a koncert Markéty Konvičkové pro svou školu.Nejen proto měla děvčata z postupu velkou radost.

Nastal však čas, kdy bylo potřeba vybrat další píseň, kostýmy a sestavit choreografii.Poté už jsme si zase vzaly holky „do parády“ a cvičily a cvičily a vlastně trénujeme dodnes.

Tímto bych chtěla poděkovat paní Vičanové za úžasnou spolupráci, všem děvčatům za jejich odhodlanost a píli, jejich rodičům za vstřícnost a podporu, také panu řediteli a všem ostatním, kteří nám umožnili prostory k tanečním zkouškám a v neposlední řadě všem těm, co nám drží palce!

Věřím, že tento „výlet“ do Prahy bude pro děvčata nezapomenutelný zážitek a „odvezou“ si z něho mnoho pocitů a zkušeností třeba do dalších soutěží.

 

Renata Spáčilová

 

 

 

Sdílet: