Minulý týden jsme měli  ve 4. a 5. třídě  ve škole  v českém jazyce „Den klobouků“.Zkrátka – do školy jsme si měli donést klobouk, protože jsme v ČJ opakovali přídavná jména. Každý musel o svém klobouku říct tři přídavná jména, která by ho charakterizovala. Protože jsme měli každý žák jiný klobouk, našlo se mnoho krásných přídavných jmen.  Já jsem měla kovbojský klobouk. Řekla jsem o něm, že je šedý, děrovaný a velký. Moc se mi líbilo toto vyučování, ve kterém jsme si hráli, ale zároveň jsme se učili.

Adéla Bařinová – 4. tř.

 

…Naučila jsem se přídavná jména. Moc mě to bavilo. Už nikdy nezapomenu přídavná jména.

Veronika  Zetochová – 4. tř.

 

..Všichni  jsme si donesli klobouk. Můj byl slaměný, plážový a půjčený. Přídavnými  jmény jsme popsali  celou tabuli.  Den se mi moc líbil. Češtinu mám moc ráda.

Elen Bukovjanová – 4. tř.

 

Paní učitelka měla klobouk svatební, krémový, péřovo-síťovaný. Bylo to super. Těším se, jestli bude další takový podobný den.

Martina Hajná – 4.tř.

 

…Celá hodina vypadala tak, že jsme si přinesli vlastní klobouky, které jsme si na začátku hodiny ČJ nasadili na hlavu. Některé klobouky byly velmi neobvyklé a zajímavé. Například oboustranný klobouk nebo dokonce mikinový. Všechna vymyšlená přídavná jména jsme si poctivě zapisovali do sešitů. Na konci hodiny jako obykle zazvonil zvonec a nejlepší hodině češtiny byl konec…

Kristýna Mandulová – 5.tř.

 

…Někteří říkali například: sestřin, oboustranný, papírový,  malý šitý, starý, nový atd. Žádné přídavné jméno se nesmělo opakovat. Hodina byla moc veselá, úžasná, celý den byl super.

Vendula Holišová – 5.tř.

 

 

 

 

Sdílet: