Díky jarním prázdninám byl měsíc únor kratší, ale akcí provázejících výuku méně nebylo.

 

Děti ze 2. a 3. třídy absolvovaly další čtenářské besedy v knihovně. Čtvrťáci zase na besedě s panem Hronkem doplnili své znalosti dopravní výchovy.
Ve dnech 12. – 13. 2. absolvovali tradiční soustředění na Soláni členové Valašenky. Se svými vedoucími se tu chystali na svá budoucí vystoupení. Pobytový lyžařský kurs v penzionu Amadeus ve Velkých Karlovicích s učiteli tělesné výchovy prožili v týdnu od 22. do 26. února sedmáci, které doplnili zájemci ze 6. a 8. třídy. Příznivci a hráči florbalu zamířili 16. 2. k přátelskému zápasu se žáky ZŠ Trojanovice.

 

Nebývale úspěšní byli naši žáci v různých soutěžích. v okrskovém kole recitační soutěže v Rožnově obsadila ve své kategorii 1. místo Lilee Parks a postoupila do okresního kola. V okresním kole Olympiády z českého jazyka skončila deváťačka Radka Jaskulová na pěkném pátém místě. Katka Fryšarová ze 7. třídy dokonce okresní kolo Olympiády z anglického jazyka vyhrála. Konalo se také okresní kolo Zeměpisné olympiády, kterého se za naši školu zúčastnili Jakub Němec a Libor Balejík. J. Němec se v kategorii A umístil na výborném 8. místě. ZŠ Vidče dosáhla také vítězství ve výtvarné soutěži v projektu Sazka Olympijský víceboj, do níž žáci připravovali své práce pod vedení učitelky výtvarné výchovy Vlaďky Mertové. Těší, že tuto celostátní akci na téma Běh nás baví práce Denisy Dobešové vyhrála. Škola získala výtvarné potřeby za 20 000 Kč. Všem patří gratulace a poděkování za reprezentaci videčské školy.

 

V současné době vyplňují své přihlášky na střední školy deváťáci se svými rodiči. Při pilné přípravě mohou být také úspěšní.

 

 

Sdílet: