V březnu přichází jaro, probouzí se příroda, máme delší dny a více sluníčka a tento rok jsme na konci března slavili i Velikonoce. Jaro si nazdobili do svých sklenic v rámci projektu o ročních obdobích druháci.

 

V tomto měsíci proběhlo i několik besed. Třeba prvňáci se v knihovně zamýšleli nad knihou Cestování po světě. Děti ze 6., 8. a 9. třídy se dozvěděly mnoho zajímavého o Izraeli a Palestině na besedě s panem Karlem Hrdličkou. Na jiné besedě pan Novotný přiblížil třeťákům, čtvrťákům a páťákům horniny a nerosty.

 

Pokračovaly i soutěže, v nichž zabodovali též budečští žáci. V okresním kole literární soutěže O poklad strýce Juráka obsadili druhá místa ve svých kategoriích Filip Dobeš z 5. třídy a Kateřina Fryšarová ze 7. třídy. Na třetích místech skončili Nela Gerlová ze 4. třídy, Radka Jaskulová z 9. třídy, Barbora Kovářová a Tereza Cábová z 5. třídy. V okresním kole recitační soutěže ve Valašském Meziříčí Lilee Parks, žákyně 2. třídy, obsadila 2. místo a postoupila do krajského kola, které bude 21. 4. v Uherském Hradišti. Krajského kola už se zúčastnil Michael Dejmek z 8. třídy a to krajského kola Dějepisné olympiády, jež se konalo v Kroměříži. Uspěl tam a z více než 40 soutěžících skončil ve druhé desítce. V pátek 18. března se celá škola vyjma prvňáčků pustila do řešení úloh matematické soutěže Klokan, vítězi jednotlivých kategorií se stali Jaroslav Mandula ze 2. třídy, Filip Dobeš z 5. třídy, Lea Dejmková ze 6. třídy a Radka Jaskulová z 9. třídy. Také bylo ukončeno školní kolo Matematické olympiády, jehož úspěšnými řešiteli se stali K. Fryšarová a M. Kočíb ze 7. třídy, M. Dejmek a R. Sušeň z 8. třídy. Všichni postoupili do okresního kola. Děvčata z 8. a 9. třídy se představila na volejbalovém turnaji v Horní Bečvě.

 

3. března nasedli do autobusu prvňáci a druháci a zajeli se podívat do Ovocentra ve Valašském Meziříčí a do zámku v Lešné. Ve Valašském Meziříčí byli žáci první až čtvrté třídy ještě jednou, aby navštívili v zámku Žerotínů divadelní představení S čerty nejsou žerty. Do zámku Kinských se zajeli 14. března vzdělávat sedmáci, čekal je program Ptačí svět.

 

 

Sdílet: