Dne 22. března 2016 se v Muzeu Kroměříšska v Kroměříži konalo krajské finále Dějepisné olympiády. Náš zástupce, žák 8. ročníku, Michael Dejmek do této soutěže postoupil jako vítěz Vsetínského okresu.
Otázky ve finále byly poměrně těžké, zahrnovaly nejen vládu Lucemburků u nás, ale i četné osobnosti kultury, církve, kulturní památky, stavby z tohoto období. Naučit se a  zvládnout vše bylo skutečně velmi obtížné.
Náš Michal se s tímto úkolem vypořádal se ctí. Od bran nejlepší desítky jej dělilo pomyslných několik málo bodů, velmi nás mrzely ztracené body na popisu gotických staveb a gotiky jako stavebního slohu. Celkové 18. místo je proto  Michaelovým velkým úspěchem, Michael  ani v krajském finále nenašel ze Vsetínského okresu žádného přemožitele.  Michaelův úspěch je  zároveň  úspěchem i naší školy, vždyť této olympiády se letos zúčastnilo ve Zlínském kraji celkem 2588 žáků.
Michaeli, velmi ti všichni gratulujeme k tvému úspěchu, děkujeme za vzornou a  úspěšnou reprezentaci naší školy. Doufám se nám podaří dobře se připravit i na olympiádu v příštím roce.
Mgr. Ladislav Ludvigh

Sdílet: