Dne 16. listopadu jeli žáci 3. a 4. třídy na předvánoční workshop do olomoucké svíčkárny RODAS. Tato česká firma vyrábí svíčky a svíce různých tvarů, velikostí , barev a zdobení. Také se zde vyrábějí soli do koupele různých vůní  a  voskovky. Tato firma nabízí několik druhů dílen pro školy i veřejnost a my jsme si z široké nabídky workshopů vybrali dílnu, ve které si děti ozdobily svíčku a vyrobily vosková zvířátka z litých forem. Zde jsou některé postřehy dětí.

Mgr. Dagmar Hladká

 

Byli jsme ve třech skupinách. První skupina šla barvit svíčky, druhá sledovala video, jak se svíčky vyrábějí, tvarují a zdobí a třetí skupina šla vyrábět voskovky. Ve svíčkárně s námi byli dva papoušci- Rozárka a Bobo a mohli jsme si je vypůjčit na ruku. Výlet se mi moc líbil.

Zuzana Jurčová – 3.tř.

 

Ve středu 16.11. jsme jeli autobusem na výlet do svíčkárny. Cestou tam jsem háčkovala kapsičku na mobil. Jak jsme dorazili, byla jsem hrooozně natěšená. Dostali jsme bílou svíčku a tu jsme si sami nabarvili. Potom jsme si mohli koupit hotovou svíčku barvenou nebo bílou a znovu si ji sami nabarvit. Bylo to prostě super.                                                       

Lilee Parks – 3.tř.

 

Přišli jsme do výrobny a tam jsme dostali svíčku, kterou jsme sami namáčeli do horkých vosků. Potom jsme nalévali voskovou hmotu do formiček a udělali voskovky. Do sklenice jsem si dával také barvenou mořskou sůl. Exkurze se mi moc líbila, protože jsem si domů dovezl své vlastní výrobky.

Daniel Třeštík – 3.tř.

 

Exkurze se mi moc líbila a nejvíc barvení svíček. Těším se na další společnou a zajímavou akci.

Aneta Randusová – 3.tř.

 

Paní vedoucí nám řekla, že máme jít k nádobám s barvami a vzít s sebou svíčku. Svíčku jsme měli držet trošku ze šikma a kdo chtěl, mohl si udělat několikabarevnou svíčku a překrývat barvy přes sebe. Potom jsme šli k dalším stolečkům a tam jsme odlévali různobarevné voskovky.

Alena Vaňková – 3.tř.

 

Po příjezdu na místo  jsme  shlédli film o svíčkách. Poté jsme si šli vyrábět vlastní svíčky. Kromě svíček jsme si vyrobili barevné voskovky. Do malých formiček jsme naběračkou nalévali  barevný vosk. Po zatuhnutí z toho vznikla voskovka. Nakonec jsem navštívil prodejnu, kde jsem nakoupil svíčky na Vánoce.

Matouš Gerla- 3.tř.

 

 

 

Sdílet: