V pátek 9. prosince 2016 v 5.00 hodin ráno vyrazila většina žáků druhého stupně videčské základní školy na exkurzi do Prahy. Cesta vlastním autobusem uběhla poměrně rychle a už kolem 10. hodiny dopolední nás hlavní město vítalo.
 
Naší první zastávkou byl Pražský hrad, odkud jsme scházeli přes Malou Stranu a Karlův most na Staroměstské náměstí, kde jsme zhlédli orloj a rozešli se na prohlídku stánků na proslulých vánočních trzích.
 
Odpoledne jsme si prohlédli Národní divadlo, kde nás provedla od suterénu až po střechu této budovy paní průvodkyně, která navíc přidala i mnoho zajímavých informací o historii i současnosti naší Zlaté kapličky.
 
Následovalo osobní volno, které část žáků strávila na Václavském náměstí a část na náměstí Republiky v moderním nákupním centru Palladium.
 
V podvečer jsme se přesunuli metrem do Kongresového centra, abychom zhlédli muzikál Ať žijí duchové, který byl vyvrcholením celého programu zájezdu do stověžaté Prahy.
 
Domů jsme se vrátili sice v pozdních hodinách, ale obohaceni o spoustu kulturních zážitků. Myslíme, že paní učitelce A. Cábové a panu učiteli M. Baslovi patří velký dík za to, že nám umožnili jet na tuto exkurzi. Už teď se moc těšíme na další . . .!
 
Za účastníky zájezdu: Karolína Jasná a Kristýna Mandulová (6. tř.), Kristýna Cábová, Michaela Urbanová a Anežka Burová (7. tř.), Vendula Škařupová a Veronika Kozlová (8. tř.), Tereza Baslová a Tereza Kovářová (9. tř.)

 

 

 

Sdílet: