Ne všechny, ale většina událostí, které se odehrály ve videčské škole během prosince, se týkala zimy a nadcházejícího období Vánoc.

 

Třeťáci a čtvrťáci jezdili bruslit (a pokračovat budou i v lednu) na Zimní stadion do Rožnova pod Radhoštěm.

 

1. prosince proběhlo u kostela ve Vidči slavnostní rozsvícení vánočního stromu. Svým vystoupením zpestřila tento program i Valašenka pod vedením paní učitelky Smílkové.

 

4. prosince se celá škola sešla v místním KD. Divadlo Studna z Hluboké nad Vltavou zde žákům zábavnou formou přiblížilo okolnosti narození Ježíše Krista ve čtyřech zdramatizovaných zastaveních s názvem „Byla cesta, byla ušlapaná . . .“ .

 

Začátkem prosince poprvé besedovali ve videčské knihovně naši prvňáčci. Paní knihovnice si pro ně připravila besedu „Špaček knihomol“. 7. prosince se vypravili do knihovny i šesťáci na aktivní besedu „Perseus – syn Diův“ s tematikou starých řeckých bájí a pověstí.

 

7. prosince se vydali za Vánocemi do zámku Lešná u Valašského Meziříčí žáci 3. a 4. třídy, zároveň ještě podnikli exkurzi do Ovocentra. Téhož dne zavítala mezi děti 1. a 2. třídy paní Vitíková z Valašského Meziříčí s kreativním tvořením – pískováním.

 

8. prosince se utkali třeťáci a čtvrťáci v „Mikulášské laťce“. V každé třídě se soutěžilo zvlášť v chlapecké a zvlášť v dívčí kategorii. V kategorii chlapců si doskočili na první příčku Marek Vančura (3. roč.) a Adam Šrámek (4. roč.), v dívčí kategorii se umístily na prvním místě Štěpánka Sedláčková (3. roč.) a Kamila Vavrušová (4. roč.).

 

13. prosince pokračovaly práce žáků 2. třídy na projektu „Střídaní ročních období“. Tentokrát bylo cílem vyměnit obsahy podzimních sklenic za zimní.

 

Na 19. prosince dostala celá škola pozvání od žáků 9. ročníku do videčského KD. Naši deváťáci ve spolupráci s prvňáčky si pro nás připravili vánoční pásmo plné koled a zajímavých informací o době adventní a vánoční. Bylo to příjemné zastavení v předvánočním shonu, všichni jsme si uvědomili, že Vánoce už jsou opravdu za dveřmi.

 

22. prosince proběhly ve škole v duchu Vánoc třídnické hodiny s předáváním přání a vánočních dárků a pak už se žáci i ostatní zaměstnanci školy rozprchli užít si vánočních prázdnin v kruhu svých nejbližších.

 

 

Sdílet: